Konya’da "Bir Buçuk Derece" Programı Yapıldı

TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Radyo, televizyon Üst Kurulu, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde ‘’ Bir Buçuk Derece’’ iklim okuryazarlığı ve Afet İletişimi programı

Konya’da "Bir Buçuk Derece" Programı Yapıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Radyo, televizyon Üst Kurulu, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde ‘’ Bir Buçuk Derece’’ iklim okuryazarlığı ve Afet İletişimi programı Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde Konya’da gerçekleşti.

Program, iklim ve afet ile ilgili dezenformasyonların önüne geçilmesi ve genç iletişimcilerin bu hususta beceri kazanmasını amaçlıyor.

20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen programın ilk gününde alanında uzman kişiler Türkiye’den seçilen toplam 30 genç iletişimciyle bir araya geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Prof. Dr. Serdar Koyuncu’nun aktardığı İklim Terminolojisiyle başlayan program, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu ile devam etti. İklim okuryazarlığı ve afet iletişimi programı kapsamında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Gölcü, iletişimci öğrencileri için süreci editoryal olarak değerlendirdi.

Programın 2. Gününde Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmran Aslan, kriz yönetimi ve kriz iletişimi hakkında konuştu. Programın devamında genç iletişimciler çeşitli görevlerle eğitimi tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı.

konyada-bir-bucuk-derece-programi-yapildi-anadoluda-bugun-mertsahin-demircioglu.jpeg

3. Günde Afet İletişimi Forumu

Program kapsamında gerçekleşen etkinliklerin son gününde önemli kişilerin yer aldığı Afet İletişimi Programı Taş Bina kültür Sanat binasında gerçekleşti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, RTÜK Başkanı Sn. Ebubekir Şahin, Sn. Ersin Çelik, Sn. Taha Hüseyin Karagöz’ün ve Filistin’den çevrimiçi katılan Sn. Mehmet Akif Ersoy’un katılımları ile Afet İletişimi Forumu Selçuk Üniversitesi Rektörü Sn. Metin Aksoy’un moderatörlüğünde gerçekleşti.

Uğur İbrahim Altay, savaş hakkında; “Ben gençlerle her konuşmamda diyorum ki Mekke, Medine ve Kudüs bizim kutsal şehirlerimiz, önce buraları ziyaret edin. Bu süreç bir şekilde bitecek. Çünkü zulümle abad olunmaz. Bu, bir şekilde sonlanacak. Şu anda ortak bir hedefimiz var. İsrail’in yaptığı katliamı durdurmak. Bunun haricindeki konuları tartışmanın bir anlamı yok. Türkiye’nin böyle de bir misyonu var.” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.