NASA açıkladı: Son 6 yılın en güçlü Güneş patlaması!.. Yarın Dünya'yı etkileyecek

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Güneş'in yüzeyinde 14 Aralık'ta meydana gelen bir güneş patlamasının, son 6 yılın en güçlüsü olduğunu açıkladı.

NASA açıkladı: Son 6 yılın en güçlü Güneş patlaması!.. Yarın Dünya'yı etkileyecek
Yayınlanma:

Patlamanın, Güneş'in en aktif bölgesinden, 20236 numaralı güneş lekesi kümesinden kaynaklandığı belirtildi. Patlama, X2.8 sınıfında sınıflandırıldı. Bu, patlamanın Güneş'in yüzeyindeki en güçlü patlamalardan biri olduğunu gösteriyor.

NASA, patlamanın etkilerinin yarın Dünya'yı etkileyeceğini tahmin ediyor. Etkilerin arasında, kısa dalga radyo iletişiminde kesintiler, uyduların bozulması ve kutup ışıklarında artış yer alabileceği belirtiliyor.

NASA'nın Güneş Gözlemevi (SOHO), patlamanın ardından Güneş'ten Dünya'ya doğru büyük miktarda plazma ve manyetik alan fırlatıldığını tespit etti. Bu plazma ve manyetik alanın, Dünya'nın manyetosferine çarpması bekleniyor.

Plazma ve manyetik alanın çarpması, Dünya'nın manyetosferini bozabilir. Bu da, kısa dalga radyo iletişiminde kesintilere, uyduların bozulmasına ve kutup ışıklarında artışa neden olabilir.

NASA, patlamanın etkilerini yakından takip ediyor.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.