Sevda Türküsev'den Dilan Polat yorumu: Mağdurmuş gibi davranmayın...

Yazar Sevda Türküsev, Dilan Polat'ı mağdurmuş gibi gösterenlere açtı ağzını yumdu gözünü! Türküsev, "mağdur olup olmadığı araştırılıyor, ülkedeki tek kadın mahkum Dilan Polat değil" ifadelerini kullandı.

Sevda Türküsev'den Dilan Polat yorumu: Mağdurmuş gibi davranmayın...
Yayınlanma:

Yazar Sevda Türküsev, Dilan Polat'ı mağdurmuş gibi gösterenlere açtı ağzını yumdu gözünü! Türküsev, "mağdur olup olmadığı araştırılıyor, ülkedeki tek kadın mahkum Dilan Polat değil" ifadelerini kullandı.

Dilan Polat davasının hukuki kısmını herkesin beklediğini ifade eden Türküsev, "Dilan Polat tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalabilir, buna hakim karar verecek. Fakat sosyal medyada sanki Dilan Polat adeta haksız yere bunları yaşıyormuş gibi yazıyorlar çiziyorlar. Ne yapmış, ne kadarına müdahil olmuş şu an araştırılıyor. Fakat sanki çok mağdurmuş havasındaki yazılar da bana garip geliyor" şeklinde konuştu.

sevda-turkusev.jpg

"BU İŞ CİDDİYETİNDEN UZAKLAŞTIRILIYOR"

Ülkedeki tek kadın mahkumun Dilan Polat olmadığına dikkat çeken Türküsev, "Bir sürü mahkum var ve içinde gerçekten kader mahkumları da var. Bir sürü kadın mahkum çocuklarından ayrı, tek çocuğundan ayrı olan Dilan Polat değil! Dilan Polat’ın kocasıyla aşkı öne sürülerek bu iş ciddiyetinden uzaklaştırılıyor. Böyle ciddi bir konu farklı yönlerde yazılarak kendi ciddiyetinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor olabilir mi? Keşke bu şeyler hiç olmasaydı ve çocuklarından hiç ayrı kalmasaydı. Dediğim gibi, belki de ilk çıkacağı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalacak. Bazıları bunları yazarak ne yapmaya çalışıyor? Avukatları çıkıp aynı tarzda konuşmalar yapıyor" diye konuştu,

"HAPİSHANEDEKİ KADINLAR İÇİN DE AYNI MÜCADELEYİ VERSİNLER"

"Davanın ana konusu Dilan Polat’ın çocuklarından ayrı olması mı?" diyen Türküsev sözlerine şöyle devam etti: "Oysaki dava konusu: Dilan Polat’ın çocuklarından ayrı kalma sebebi. Onu da hukuk şu anda inceliyor. Dilan Polat’ın anneliği ve çocuklarını özlemesi üzerinden enteresan yorum yapanlar lütfen hapishanedeki diğer kadınlar için de aynı mücadeleyi versinler. Kaldı ki hapishanelerde kâh kendi namusunu korumak için birini öldürmek zorunda kalıp mahkum olan kadınlar da var. Diğer taraftan görülmedik bir kazayla hapishanelerde yatan kadınlar da var. Hani o kader mahkumu dediğimiz Kadınlar. Lütfen bu kadınlara önce sahip çıkın sonra Dilan Polat’ı da sıraya koyun. Bakın bakalım sıra ne zaman ona gelir!"

"ÇOCUKLARININ YANINDA OLMASINI BEN DE İSTERİM"

Tekrar ediyorum: bir anne ve bir kadın olarak suçun niteliği çok ağır değilse tutuksuz yargılanarak çocuklarının yanında olmasını ben de isterim. Bunu öncelikle çocuklar için isterim! Fakat bazıları bu ülkede sadece Dilan Polat mahkummuş gibi yorumlar yapmasınlar!

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.