Kırmızı etin fiyatı bayramda da el yakacak #konyahaber

Konya’da Esnaf Kırmızı Etin Kurban Bayramı’nda ucuzlamasını beklemiyor.

Kırmızı etin fiyatı  bayramda da el yakacak #konyahaber
Yayınlanma:

Konya Tarihi Bedesten Çarşısı esnafı kurban bayramında kırmızı etin fiyatında bir düşüş beklemiyor. Konya Bedesten Çarşısı esnafı olan Bülent Yıldırım işletmeci olarak kırmızı et fiyatlarında bir değişiklik beklemediklerini ifade etti. Kurban Bayramı yaklaşırken en çok merak edilen konularından biri olan kırmızı et fiyatları hakkında konuşan Yıldırım,“Bu Kurban Bayramı’nda kırmızı et fiyatlarında bir değişiklik beklemiyoruz.”dedi. Beyaz etin ise fiyatının 1-2 TL daha düşüş yaşamasını beklediklerini ifade eden işletmeci,“Malum mangal sezonu bitiyor.Bu da beyaz etin fiyatının düşmesine neden oluyor Kurban Bayramı’ndan sonra 1-2 TL’lik düşüş bekliyoruz.”dedi.

BEYAZ ETİN DÜŞÜŞÜ DEVAM EDECEK

Yıldırım,piknik sezonunun kapanmasıyla birlikte düşüşe geçen beyaz et fiyatlarının,bayramda ve bayramdan sonra vatandaşın,çoğunlukla kırmızı et tüketmesi ve yapacağı kırmızı et stoğuyla beraber düşüşüne devam etmesini beklediklerini ifade etti.Haziranın başında kilosu 18 TL den satılan beyaz et şimdilerde kilosu 15 TL’den alıcı buluyor.

YILDIRIM “BAYRAM ÖNCESİ ÜRETİM ÇOK AZ”

Kırmızı et fiyatlarının değişmemesini üretim ve tüketimdeki dengesizliğe bağlayan Bülent Yıldırım“Bayram öncesi olduğu için Türkiye’de hayvan sayısı çok az bize gelen mal çok kısıtlı” dedi. Bu ay kilosu 33 TL’den satılan kırmızı etin Kurban Bayramı’ndan sonrada yine bu fiyattan satılması bekleniyor.Vatandaş fiyatların düşmemesinden dolayı şikayetçi durumda olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.