Konya Haber Anadolu'da Bugün: Osmanlı Bankası, “Bellek Müzesi” haline getirilecek #ÖzelHaber

Konya Haber Anadolu'da Bugün: Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Eski Osmanlı Bankası Binası’nın Nasrettin Hoca Mizah Köyü Projesi’nin altında Nasrettin Hoca Bellek Müzesi ve Merkezi haline getirileceğini söyledi. #OzelHaber

Konya Haber Anadolu'da Bugün:  Osmanlı Bankası,  “Bellek Müzesi”  haline getirilecek #ÖzelHaber
Yayınlanma:

Eski Osmanlı Bankası’nın Akşehir’in  tarihi değerlerinden birini oluşturduğunu söyleyen Akşehir Belediyesi Başkanı Salih Akkaya, “Eski Osmanlı Bankası  birtakım faaliyetler gösterdikten sonra kapatılmış.  Bizde Akşehir Belediyesi olarak Eski Osmanlı Bankası Binasını Nasrettin Hoca Mizah Köyü Projesi’nin alt başlığı altında Nasrettin Hoca Bellek Müzesi ve Merkezi haline getireceğiz bunun için çalışmaları sürdürüyoruz.  Konya Ovası Projesi’nden  (KOP) destek alarak  Nasrettin Hoca ile ilgili sadece Türkiye’de değil dünyada yayınlanmış bütün eserleri yazılı ve  görsel olarak burada toplayıp araştırmacılar için hem kütüphane hem de Akşehir’i gezmeye gelenlere görsel bir gezi alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden hocalarla çalışmaya  ve Azerbaycan’daki dokümanları toplamaya başladık  en kısa süre içerisinde proje sonuçlanmış olur” diye konuştu.

“AKŞEHİR BANKASI TÜRKİYE’DEKİ İLK YEREL İSİMLİ BANKALARDAN BİRİDİR”

Akşehir Bankası’nın  Türkiye’deki ilk yerel isimli bankadan biri olduğuna değinen Akkaya, “Bu banka 1965 yılına kadar devam etmiştir. İstanbul başta olmak  Denizli, Afyon,  Antalya, İzmir, Dinar ve Akşehir de  şubeleri bulunmaktaydı.  O dönemlerde bir şehirde bankanın olması ticaret için çok önemlidir. Bu banka kredi kullandırarak Akşehir’in ilk içme şebeke suyunun getirilmesine katkı vermiştir” şeklinde konuştu.

Muhabir: Gamze Erdoğan

FOTOALTI: SALİH AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.