Konya Spor: Selçuklu Basket, son saniyede güldü!

Konya Spor: TBL’nin 10. haftasında Selçuklu Belediyespor, büyük çekişmeye sahne olan maçta son saniyede Fran Pilepic’in basketi ile deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ni 76-74 mağlup etti

Konya Spor:  Selçuklu Basket, son saniyede güldü!
Yayınlanma:

Türkiye Basketbol 1.Ligi’nde mücadele veren Selçuklu Belediyespor, ligin 10.haftasında deplasmanda şampiyonluk adaylarından Bahçeşehir Koleji ile karşılaştı.

İlk çeyrekte Will Daniels ile sayılar bulan Selçuklu Kartalı’ına ev sahibi ekip Ceyhun Altay ile karşılık verdi ve ilk çeyreği temsilcimiz 21-20 üstün kapattı. Mücadelenin ikinci çeyreğinde hücumda ve savunmada daha iyi basketbol oynayan mavi-beyazlı ekip, farkı 8 sayıya çıkardı ve soyunma odasına 42-34 üstün girdi.

SON ANLAR NEFES KESTİ

Selçuklu Kartalı, maçın ikinci yarısına çok iyi başladı ve üst üste basketlerle farkı 13 sayıya kadar çıkardı. (34-47). Ev sahibi ekip, Ceyhun Altay üçlükle bularak farkı eritti. Fark bir sayıya kadar düşse de rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Selçuklu Belediyespor, final periyoduna 58-55 üstün girdi.

Mücadelenin son çeyreği nefes kesti. Çeyreğin başında etkili olan ve dış atışlarla basket bulan temsilcimiz son 6 dakikaya 10 sayı ile üstün girdi. Selçuklu’nun basit top kayıplarını çok iyi değerlendiren İstanbul ekibi, farkı kısa sürede düşürdü. Yunus Çankaya’dan kritik sayılar bulan mavi-beyazlı ekip, son 45 saniyeye 74-70 üstün girdi. Ceyhun Altay’ın serbest atışları ve Kerem Gönlüm’ün basketi ile son 12 saniyeye 74-74’lük eşitlikle girildi. Mola sonrası sorumluluk alan Fran Pilepic son saniye basketi ile takımına maçı kazandıran isim oldu. (74-76)

Bu sonuçla temsilcimiz 10. maçında 8. galibiyetini alarak üst sıralardaki yerini korudu.

Selçuklu Belediyespor’da Arca Tülüoğlu 12 sayı, 9 ribaund ve 11 asistle etkili bir oyun sergilerken, Will Daniels 18 sayı, 9 ribaund, 5 asist, Fran Pilepic ve İzzet Türkyılmaz 15, Yunus Çankaya ise 13 sayı kaydetti. 

ANADOLU'DA BUGÜN SPOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.