Konyaspor'da 24 oyuncu ligde şans buldu

Atiker Konyaspor’da sezonun ilk yarısında 24 farklı oyuncu forma giydi. Yeşil-beyazlı ekipte deneyimli file bekçisi Serkan Kırıntılı, ligde 17 maçta da 90 dakika sahada kalan tek isim oldu

Konyaspor'da 24 oyuncu ligde şans buldu
Yayınlanma:

Süper Lig’de sezonun ilk yarısında başarısız bir performans gösteren Atiker Konyaspor’da 24 farklı isim ligde şans buldu. Yeşil-beyazlı ekip, oynadığı 17 Süper Lig maçında kadrodaki 28 oyuncudan 24’ü ligde şans buldu.

Sezonun ilk yarısında teknik direktörler Mustafa Akçay ve Mehmet Özdilek farklı oyun anlayışlarını benimserken, kaleci Serkan Kırıntılı, Nejc Skubic, Mehdi Bourabia, Deni Milosevic ve Ömer Ali Şahiner’den hiç vazgeçmedi. Bu oyuncular oynanan 17 lig maçının tamamında forma giydi. 17 maçta da forma giyen bu isimler arasında ise kaleci Serkan Kırıntılı, formayı hiç çıkarmadı ve 1530 dakika sahada kaldı.

MEHDİ’DEN İSTİKRARLI PERFORMANS

Atiker Konyaspor’da bu sezon yapılan en iyi transfer olarak gösterilen Mehdi Bourabia, ligde 17 maçta da forma giyerek istikrarlı bir performans ortaya koydu. Sezona ön liberoda başlayan Faslı orta saha oyuncusu, son maçlarda forvet arkasında görev yaparken, toplamda 1496 dakika sahada kaldı. Yeşil-beyazlı ekipte Nejc Skubic 1486, Deni Milosevic 1423 ve Ömer Ali Şahiner de 1343 dakika ile ligde en çok sahada kalan diğer isimler oldu.

4 OYUNCU SÜRE ALMADI

Atiker Konyaspor’da Kadir Kaan Özdemir Süper Lig’de tek maça çıkarken, sakatlıklardan yana dertli olan Amir Hadziahmetovic de 3 maçta kısa süreler aldı. Anadolu Kartalı’nda sadece kupa maçlarında süre alan kaleciler Patrik Carlgren ve Abdülaziz Demircan, ligde forma şansı bulamadılar.

Yeşil-beyazlı ekipte ayrıca Savaş Polat ve İsmail Güven de hocaları tarafından değerlendirilmedi. Geçmiş sezonlarda takımın en istikrarlı isimleri arasında yer alan ancak ilk yarıda Mustafa Akçay tarafından kadro dışı bırakılan Ali Çamdalı ise 11 lig maçında süre alabildi.

TRAORE 55 DAKİKA OYNAYABİLDİ

Büyük umutlarla transfer edilen ve sezon başında Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa finalinin yıldızı olan Abdou Razack Traore, ligde sadece Trabzonspor maçında süre aldı. İlk haftada deplasmanda oynanan Trabzonspor mücadelesinde Durica’nın sert faulüne maruz kalan Traore’nin ayağı kırılırken, ligde ilk yarının kalan maçlarında da süre alamadı. Sahalara geri dönüşü uzayan Burkina Fasolu oyuncunun, sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.