LYS maratonu başlıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavıyla başlıyor

LYS maratonu başlıyor
Yayınlanma:

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan ve yarın başlayan tarih, coğrafya-2, felsefe grubu, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden soruların yöneltileceği LYS 4 Sosyal Bilimler Sınavı 135 dakika sürecek. 11 Haziran Pazar günü yapılacak LYS 1 matematik sınavı saat 10.00’da başlayacak ve 135 dakika sürecek.


EBEVEYN STRES YÜKLEMESİ YAPMAMALI

 

İkinci kez sınava katıldığını ve bu yılki sınava yönelik daha deneyimli ve daha bilinçli olduğu ifade eden Konyalı Üniversite Adayı Gözde Uysal, LYS’ye düzenli program ve etütlerle birlikte danışman öğretmenlerinin doğrultusunda hazırlandığını belirtti. Bu yıl ki YGS’de başarılı bir puan ve sıralama yakaladığının altını çizen Uysal bu sebeple LYS’de daha iyi bir derece yapmanın kendisi için büyük önem taşıdığını vurgulayarak sıkı bir çalışma maratonu geçirdiğini söyledi. Uysal “Geçen seneye kıyasla bir tık daha kolay geçeceğini düşünüyorum. Aday arkadaşlarımın çoğu bu sınavı “tamam mı, devam mı?” gibi hayat meselesi olarak görüyorlar fakat bunun oldukça hatalı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki heyecanlı olmayız çünkü dozunda heyecan bizim daha iyi adapte olmamızı sağlar. Öğrenci arkadaşlarım kadar ebeveynleri de stres sarmış durumda. Bence bu süreç içerisinde anne ve babalar stres yüklemesi yapmamalı ve günlük hayatlarındaki stresleri çocuklarına yansıtmamalılar” şeklinde konuştu.

 

15 DAKİKA KURALI

 

17-18 Haziran tarihlerinde ise fen bilimleriyle ilgili LYS-2, yabancı dil sınavı LYS-5 ve LYS-3 edebiyat-coğrafya alanlarında adaylar ter dökecekler. 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LYS 2 fen bilimleri sınavı saat 10.00’da başlayacak, 135 dakika sürecek. Aynı gün gerçekleştirilecek LYS 5 yabancı dil sınavı ise 14.30’da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS 3 edebiyat-coğrafya sınavı ise 18 Haziran Pazar saat 10.00’da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

 

Adayların sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından önem taşıyor. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda (LYS-1,2,3,4,) saat 09:45'ten sonra, saat 14:30'da başlayan sınavlarda (LYS-5) saat 14:15'ten sonra sınav binalarına alınmayacak. (R. Cihan Kaya)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.