Okula ilk adım 400 TL’den başlıyor

Eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrencileri heyecanlandıran okul alışverişleri, velilerde telaş yarattı. Fiyatlar ise okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri almak isteyen velilerin bütçesini zorlayacak gibi duruyor

Okula ilk adım 400 TL’den başlıyor
Yayınlanma:

Yeni bir eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı.  Milyonlarca öğrenci 19 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri de okul alışveriş telaşı sardı. Veliler, okul kıyafetleri ve kırtasiye gereçlerini almak için çarşıya akın ediyor. Öğrencileri heyecanlandıran okul alışverişleri devam ederken, okul sezonunun hemen Kurban Bayramı’nın ardından başlaması esnafında yüzünü güldürdü. Okul kıyafetleri, kırtasiye malzemeleri ve okul çantaları almak için çarşıya akın eden veliler, şimdiden kocaman listelerle karşı karşıya kaldı. Peki, okul kıyafetlerinin, kırtasiye malzemelerinin, çantaların ve ayakkabıların yer aldığı koca liste velilere ne kadara mal olacak?

EN AZ 80 LİRAYI GÖZDEN ÇIKARIN

Bir ailenin öğrencisini giydirmek için en az 80 lirayı gözden çıkarması gerektiğini ifade eden, Kemerli Çarşı esnafı Sedat Ünal, “Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle beraber velilerin okul alışverişi telaşı da katlandı. Bir velinin öğrencisini giydirmesi için en az 80 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Yani fiyatlarımız 80 liradan başlayıp, 100-120 liraya kadar çıkıyor. Okul hırkasının fiyatı 35 liradan başlıyor. Kısa kollu lacoste (lakos) 15 liradan, uzun kollu lacoste 20 liradan, okul etekleri 25 liradan, okul pantolonları ise 20 liradan başlıyor” dedi.

KIRTASİYE MASRAFI VELİLERE TER DÖKTÜRECEK

Velilerin okul alışveriş telaşının bayram öncesi başladığını belirten Enes Kitap Sarayı Satış Müdürü Halil Çamderi, “Veliler okul alışverişine başladı. Kırtasiye malzemelerini almak isteyen velilerin en az 100 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Tabii ihtiyaca göre alınan kırtasiye malzemelerinde fiyatlar 150- 200 liraya kadar çıkabiliyor. Yine okul çantalarının fiyatları 15 – 120 lira arasında değişiyor. Bir öğrenci; çantasıyla, kalemiyle, defteriyle, silgisiyle, suluğuyla ve diğer kırtasiye malzemeleriyle velisine toplam 150 liraya mal oluyor” ifadelerine yer verirken Odak Kırtasiye Müdürü Mehmet Tekelioğlu ise; “Anaokulu öğrencilerinin kırtasiye malzemeleri 250- 300 liraya mal olurken, birinci sınıf öğrencilerinin kırtasiye malzemeleri 150 liraya, ortaokul ve  lise öğrencilerinin kırtasiye malzemeleri ise 60 liraya mal oluyor. Alınan malzemenin kalitesine göre fiyatlarda da bir artış söz konusu oluyor. Tabii bu noktada alınan malzemelerin kalitesine de dikkat etmek gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.