Patlayıcı maddelerin satışına geçit yok!

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, havai fişek, yanıcı ve patlayıcı maddelerin satışına geçit vermiyor.

Patlayıcı maddelerin satışına geçit yok!
Yayınlanma:

Konya’da “Patlayıcı Maddelerle İlgili Yasaklama Kararı” kapsamında havai fişek, yanıcı ve patlayıcı maddelere yasak getirildi. Alınan bu karar doğrultusunda çalışmalarını titizlikle yürüten Konya İl Emniyet Müdürlüğü, havai fişek, yanıcı ve patlayıcı maddelerin satışına geçit vermiyor. Geçtiğimiz günlerde Selçuklu ilçesinde bulunan bir okulun önünde ‘el bombası’ adıyla bilinen oyuncağın satışına geçit vermeyen Konya Emniyeti, silah, tüfek, el bombası, tank, bıçak, balta vs. gibi savaşı ve şiddeti simgeleyen materyallerin çocuklara ‘oyuncak’ şeklinde sunulmaması için çalışmalarını titiz bir şekilde yürütüyor.

“ÇALIŞMALARIMIZI TİTİZLİKLE YÜRÜTÜYORUZ”

Konya İl Emniyet Müdürlüğü olarak özellikle okul çevrelerinde aldıkları güvenlik önlemleri ile olumsuzluklara geçit vermediklerini ifade eden Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Konya’da patlayıcı maddelerle ilgili bir yasaklanma kararı alındı. Alınan bu yasaklama kararı kapsamında havai fişek, yanıcı ve patlayıcı maddelere yasak getirildi. Bizler de Konya İl Emniyet Müdürlüğü olarak, patlayıcı maddelerle ilgili alınan bu yasaklama kararı kapsamında çalışmalarımızı titiz bir şekilde yürütüyoruz. Tabii bu konuda vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Havai fişek, yanıcı ve patlayıcı maddeleri satan yerleri veya bu maddelerin satışını yapan şahısları gördükleri zaman hemen ‘Alo 155’ hattını arayarak bildirsinler” şeklinde konuştu.

UZMANLAR DA UYARIYOR!

Uzmanlar da çocuklar için büyük bir öneme sahip olan oyuncaklar konusunda aileleri özellikle uyarıyor. Çocukların ruh ve beden sağlığı açısından, oyun ve oyuncak çok önemli bir yer tutuyor. Çocukların dikkatini çok rahat bir şekilde çeken oyuncakların bazıları, aynı zamanda sağlık açısından tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Ayrıca oyuncakların, sadece çocukları oyalamadığı aynı zamanda zihinle ilgili fonksiyonlarını da geliştirdiği bildiriliyor. Bazı oyuncakların sağlık açısından tehlikeli olabileceğini belirten uzmanlar, Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine uygun ve Türk Standartları Enstitüsü’nün CE işaretini taşıyan oyuncakları alınması gerektiğinin özellikle altını çiziyor. Ayrıca el bombası, bıçak, silah gibi şiddeti simgeleyen materyallerden çocukların uzak tutulması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, anne ve babaların dikkatli olmalarını belirtiyor.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.