Seçim sandıkları güvende

Seçim güvenliği ile ilgili bütün tedbirlerin alındığını belirten Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konyalıların huzur içinde oylarını kullanabileceklerini belirtti.

Seçim sandıkları güvende
Yayınlanma:

Seçim güvenliği ile ilgili gerekli olan tedbirlerin alındığını ifade eden Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, çok kapsamlı toplantıların yapıldığını söyledi. Konyalıların huzurlu bir şekilde oylarını kullanabileceklerine işaret eden Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Seçim takvimi açıklandıktan sonra Sayın Valimizin başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıya, tüm ilçe kaymakamları, polisler, jandarmalar katıldı. Çok kapsamlı bir toplantı oldu. Toplantıda işin hukuki boyutundan genel güvenlik boyutuna kadar birçok konular görüşüldü.”

“PARTİLİLERLE TOPLANTILAR YAPILDI”

Demir, “Yine sayın valimizin başkanlığında seçime katılacak olan patilerin adaylarıyla, il başkanlarıyla, emniyet ve jandarmalar ile bir araya gelinerek bir toplantı daha yapıldı. Bu toplantıda da konular tekrar gündeme geldi. Ayrıca partilerin seçim çalışmaları konusunda aldıkları karar oldukça centilmen bir karardı. Bu aldıkları centilmen karar, toplantıda da kendisini çok güzel bir şekilde gösterdi” şeklinde konuştu.

“SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUYLA İLGİLİ 5 DEFA TOPLANDIK”

Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Bizler Konya İl Emniyet Müdürlüğü olarak seçim güvenliği ile ilgili kendi içimizde de 4 veya 5 defa toplantılar düzenledik. Seçim takvimini değerlendik. Yönetici sınıfı ve ilçeler ile toplantılar gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz toplantılara ilçeler de dâhil olmak üzere bütün güvenlik güçlerimiz dâhil oldu” ifadelerine yer verdi.

“SEÇİM KURULUYLA CİDDİ BİR İŞ BİRLİĞİ VAR”

“Seçim kuruyla ciddi bir iş birliği var” diyen Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Seçim kuruluyla bir araya geldik. Hatta seçim kurulu başkanı ve yetkilileri bizleri ziyaret etti. Bu çerçevede güvenlik noktasında onlarla da görüşmelerimiz oldu. Ayrıca Konya’da şu ana kadar çok güzel bir seçim havası sürüyor. İnşallah bundan sonrada böyle devam eder.”

“GÜVENLİK NOKTASINDA BÜTÜN ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

Demir, “Yarın Sayın Başbakanımız Konya’da olacak. Aynı gün akşam Torku Konyaspor’un bir maçı var. Sonraki gün, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın katılacağı bir miting var. Daha sonra da seçimler olacak. Bizler Konya İl Emniyet Müdürlüğü olarak güvenlik noktasında bütün önlemlerimizi aldık. Yine Konya dışından da bin polis takviyesi olacak” diye konuştu.

“HUZUR AHENGİNİ YAKALAMIŞ DURUMDAYIZ”

Seçim zamanında özellikle ağırlık verecekleri bir bölgenin olmadığını ve bütün bölgelerin aynı öneme sahip olduğunu söyleyen Demir, “Seçim sandıklarının olduğu bütün binalarda güvenlik görevlileri netleşmiş durumda. Yani şu an hangi arkadaşımız, hangi sandıkta görevli olduğunu biliyor. Konuyla ilgili son bir toplantı daha yapacağız. Seçim öncesi önlemlerimizi aldık. Seçim anında alınması gereken önlemlerin planları yapıldı. Seçim sonrasında ise alınması gereken önlemler yine alınacak. Şu ana kadar bir huzur ahengini yakalamış durumdayız. ‘Bu şehrin bugünü dünden, yarını bugünden daha huzurlu olacak’ diye temel bir sloganımız var. Mücadelemiz kararlılıkla sürüyor” dedi. (Mustafa Ekmekcioğlu-Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.