Şehit eşinin azmi

2007’de şehit olan Jandarma Başçavuş Halil İbrahim Akkoyun'un eşi Gürkan Akkoyun, ailelerin rahatlıkla gidebileceği “Deguste Köfte” adlı bir restoran açtı.

Şehit eşinin azmi
Yayınlanma:

9 yıl önce eşi şehit olan iki çocuk annesi Gürkan Akkoyun, ailelerin rahatlıkla gidip oturabileceği “Deguste Köfte” adlı mekan açtı. Mekânın açılış törenine ise AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık ve çok sayıda şehit eşi katıldı.

“AMACIM KAZANMAK DEĞİL YALNIZLIKTAN KURTULMAK”

Eşi şehit olduktan sonra içine düştüğü yalnızlıktan kendini ve çocuklarını kurtarmak adına böyle bir mekân açtığını söyleyen şehit eşi Gürkan Akkoyun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eşim 9 sene önce şehit oldu. Eşim şehit olduktan sonra ilk yıllarda baya bir zorlandık tekrar hayata tutunabilmek için. Çok yalnız kaldık ve bir iş ile uğraşırsam çocuklarımın hayatına da bir renklilik katarım diye düşündüm ve böyle bir mekân açmaya karar verdim.” “YAŞADIĞIM ZORLUKLARI DİĞER ANNELER YAŞASIN İSTEMEDİM”

Akkoyun, “Bu küçük restorantımız, özellikle ailelerin gelip rahatlıkla oturabileceği bir yer. Ayrıca mekânın içinde bir de çocuk oyun yeri var. Çocuklar oyun oynarken aileler de rahatlıkla yemeklerini yiyebilecekler. Benim eşim şehit olduğu zaman oğlum çok küçüktü ve oğlumla beraber rahatlıkla gidip oturabileceğim mekânlar çok zor buluyordum. O yüzden yaşadığım zorlukları diğer ailelerde yaşamasın diye mekânın içinde böyle bir çocuk oyun alanı yaptırdım” dedi.

“HER ŞEYİ AİLELERİ DÜŞÜNEREK PLANLADIK”

Fiyatların her ailenin bütçesine hitap ettiğini söyleyen Akkoyun şunları kaydetti: “Şehit eşleri olarak bizler eşimizden kalan maaşlarla geçiniyoruz. Konya’da da çok fazla elit yerler var ama herkes öyle mekânlara gidemiyor. Bunları düşünerek fiyatlarımızı da ona göre ayarladık. Yani fiyatlarımız bütün ailelerin bütçesine hitap ediyor”  Açılış töreninin ardından şehit eşi Gürkan Akkoyun, şehit eşi Jandarma Başçavuş Halil İbrahim Akkoyun'un anısına davetlilere ikramda bulundu. (Kader Eşiyok) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.