Tatlandırıcı zayıflatmıyor, kilo aldırıyor

Genellikle kilo problemi olan kişiler tarafından tercih edilen tatlandırıcılar, düşünülenin aksine kilo vermemize faydalı olmadığı gibi kalori aldırıyor

Tatlandırıcı zayıflatmıyor, kilo aldırıyor
Yayınlanma:

Kalori hesabı için normal şeker yerine son zamanlarda tercih edilmeye başlanan tatlandırıcılar ile ilgili Diyetisyen Beyza Halkacı, vatandaştaki yanlış inanışa karşı uyardı.

 

“KARACİĞERİMİZİ YAĞLANDIRIYOR”

Diyetisyen Halkacı, tatlandırıcıların vücudumuzun dengesini olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, “Glisemik indeksi ve glisemik yükü takip etmemiz gerekir. Bahsettiğimiz durum besinin içerdiği karbonhidratın kana karışma hızıdır. Bunun hızlı olması kötü, yavaş olması ise istenen bir durumdur. Biz kana çok çabuk karışan bir tatlandırıcı aldığımız zaman kan şekerimiz birden yükseliyor. Çünkü ürün, lif ve dengeleyici gıda içermiyor. Hızlı yükselen kan şekeri ise bizleri acıktırabiliyor. Hem iştihamız artıyor hem de karaciğer üzerine bir yük getirmiş oluyoruz. Karaciğeri yağlandıran tatlandırıcılar direkt olarak kilo almaya davetiye demektir. Karaciğerlerin enzimlerinin salınımını bir kere bozduğumuz zaman onun dengesini tutturmak oldukça zor oluyor. Yinelemek gerekirse vücuda alınan tatlandırıcıyla kalori hesabı yapmamalıyız. Çünkü bedenimiz kolay bir şekilde enerjinin geldiğini görünce zor enerji kaynaklarına karşı duyarsızlaşır. Tatlandırıcı, kilo vermememize faydalı olmadığı gibi iştahımızı açıyor ve metabolizmamızı yavaşlatıyor. Tatlandırıcıların etkileri konusu teoride kalmış değil, gerekli çalışmalar konu üzerinde zaten yapıldı. Bir de herşeyin doğalını tüketmek gerekiyor” diye konuştu. (Ufuk Kendirci) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.