Yeni açılan yurtlarda Yangın merdiveni zorunlu olacak

Yeni açılan yurtlarda Yangın merdiveni zorunlu olacak

Yeni açılan yurtlarda  Yangın merdiveni  zorunlu olacak
Yayınlanma:

Konya Özel Yurtlar, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kantemiz  Adana’nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını sonrası yangın yönetmeliğine göre yeni açılacak yurtlarda yangın merdiveni zorunluluğunun getirildiğini belirtti

2007 yılında çıkarılan yangın yönetmeliğine göre yeni açılacak yurtlarda yurtta kalanların can güvenliği adına yangın merdiveni zorunluluğu getirildi. Ancak 2007 öncesi açılan ve 2007 yangın yönetmeliği öncesi yönetmelikte olan kurallara tabi yurtların artık yeni yönetmeliğe göre yangın merdiveni bulundurma zorunluluğu olacak. Konya Özel Yurtlar, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kantemiz, Adana’ da yaşanan 12 kişinin can verdiği yangın faciasının ardından MEB ‘in bu konuda ciddi önlemleri aldığı ve ayrıntılı olarak geriye dönük yangın yönetmeliklerini inceleyerek artık 2007’den sonra yeni açılan öğrenci yurtlarında olduğu gibi 2019’un Ağuştos ayına kadar 2007 öncesi açılan öğrenci yurtlarında da yangın merdiveni bulundurma zorunluluğu olacağını belirtti. Bu zaman dilimi içerisinde 2007 öncesi yurtlarında artık yeni yönetmeliği uygun şeklide binalarını yangın tehlikesine karşı uygun hale getirileceğini ifade etti. Ahmet Kantemiz, yeni yönetmeliğe uymayıp yurt binalarının kapatılacağını ve cezai işlem yapılacağı konusunda net ifadeler ile bu konunun önemini şiddetle vurguladı.

“YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN BİNA İÇİN 2 YILLIK SÜRE VERİLDİ”

Yeni yönetmeliğe uygun hale getirilmesi için yurt binalarına verilen süreç hakkında bilgi veren Ahmet Kantemiz, “Önümüzde yeni yönetmeliğe göre binalarının uygun hale getirilmesi için 2 yıllık bir süreç vardır. Bu 2 yılda 2007 öncesi yangın yönetmeliğini uygun yurtları kapsayan ve yeni yapılacak yurtlarda yangın merdiveni bulundurmayan yurtların yeni yönetmeliğe uygun yangın merdiveni inşasına başlaması gerekmektedir. 2 yıllık süreçte Konya Yurtlar, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak yurt işletmecilerinin en iyi şekilde binalarını uygun hale getireceğine inanıyorum. Belki bu 2 yılın içerisine 1 yıl daha eklenerek bazı yurt binalarının fiziki yapısını da düşünerek bu zaman dilimi içerisinde yetişmeyebilir. Ancak 2019 yılına kadar bu süreçte değişikliğin olacağını düşünüyorum” dedi.

“ GÖREVLİ ŞAHISLARIN REHBERLİK HİZMETİ VERMESİ GEREKİR”

2019 yılına kadar gerçekleşecek yeni yangın yönetmeliğinin yurt binalarında uygulanacağı süreçte devletin denetim konusunda yapması gerektiği görevlendirmelerinden bahseden Ahmet Kantemiz; “Devlet kurumlarını yurtları denetlemek üzere görevlendireceği kişilerin elbette yanlış şekilde olan uygulamaları uyaracağını inanıyorum. Devlet tarafından görevlendirilen görevlilerin bu konuda donanımlı olması ve kesinlikle taviz vermemesi gerekmektedir. Gerekirse cezai uygulamalarında hiçbir şekilde af olmadan doğrudan uygulanması lazım. Görevli şahısların, yeni yönetmelik kapsamında yurtlarda ki yangın merdivenlerinin can güvenliği açısından gerekliliği konusunda rehberlik hizmeti vermesi gerekir. Hepimizin hedef kitlesi insanoğludur ve bu şekilde düşünecek olunursa milletinde devletinde menfatine yönelik hareket edilmiş olunacaktır” dedi

“ 12 KİŞİNİN ACISI HALEN YÜREĞİMİZDE”

Birkaç ay önce Adana Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciası hakkında düşüncelerini belirten Ahmet Kantemiz, “Adana’da kaybettiğimiz insanlarımızın acısını yüreğimizin derinliklerinde hissettik. Facianın gerçekleştiği yurt binası 2007 den önceki yönetmeliğe göre de uygun bir bina değildir. Yangınının yaşandığı yurt binasının hangi şartlarda açıldığı hakkında hukuki süreç devam ettiği için bu konu hakkında yorumlarımız sınırlı. ( Berat Bayınıdır )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.