Yüzde kaç işitiyoruz?

Kişinin duyma kaybı yüzde 30 veya yüzde 35’in üzerindeyse işitme cihazlarına gereksinim duyuyor

Yüzde kaç işitiyoruz?
Yayınlanma:

Temel olarak dış ortamdaki sesleri yükselterek hastanın duymasını sağlayan işitme cihazı kullanmak için yüzde doksan oranında duyma kaybı yaşanması şart değil, eğer duyma kaybınız yüzde otuz’un üzerindeyse işitme cihazına ihtiyacınız var. 

“İŞİTME KAYBINA GÖRE CİHAZ VERİYORUZ” 
Birçok kişinin yaşadığı duyma kaybının farkında olmadığını söyleyen Duyu-Kon Genel Müdürü Emirhan Sim, “Her duyma kaybı yaşayanın kulağında problem olmuyor şöyle ki bazı insanlar işitme kaybı yaşadığını düşünüyor ve doktora gidiyor doğal olarak bazı insanlarda kulaktaki kirlenmelerden kaynaklı tıkanmalar oluşuyor bu durumun sebep olduğu kişilerde tedavi sonrası işitme kaybı  normale dönüyor, ama bir kişide işitme testi sonucu  yüzde 30’un üzerinde duyma kaybı var ise bu kişi cihaz kullanma ihtiyacı hissediyor” dedi. Sim, hastanın işitme kaybına göre cihaz temin ettiklerini söyledi. 

“İŞİTME CİHAZINDA KALİTE ÖNEMLİ” 
Çok farklı marka model işitme cihazlarının olduğunu söyleyen Duyu-Kon Genel Müdürü Emirhan Sim, “Piyasalardaki cihazların büyük bir bölümü Çin’de üretiliyor. Bizim sattığımız ürünler İsviçre malı bu işte kalite çok önemli cihaz ne kadar kaliteliyse alınan seste o kadar iyi ve sağlıklı oluyor. Örnek verecek olursam bir hastanın  yüzde 90 duyma kaybı var. Bu yüzde oranında duyma kaybı yaşayan hasta için 145 desibel çıkışlı cihaz rahatlıkla hastanın işitme kaybını gideriyor. Burada önemli olan husus hastanın mağdur olmaması hasta cihazı denediği zaman bunun farkına zaten varıyor” dedi. Seyit Mehmet Kavuncu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.