Konya
Açık
13°
Aksaray
Açık
13°
Karaman
Açık
14°
Anadolu'da Bugün Dünya 1540 Euro asgari ücret verilen Fransa’da yüzde 6,5'lik enflasyon nedeniyle halk sokaklara çıktı

1540 Euro asgari ücret verilen Fransa’da yüzde 6,5'lik enflasyon nedeniyle halk sokaklara çıktı

Fransa'da binlerce kişi hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara döküldü.

1540 Euro asgari ücret verilen Fransa’da yüzde 6,5'lik enflasyon nedeniyle halk sokaklara çıktı
Okunma Süresi: 1 dk

Fransa'da başta başkent Paris olmak üzere birçok kentte halk, hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara döküldü. Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) lideri Jean-Luc Melenchon'un çağrısıyla düzenlenen protestoya, Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği (Nupes) ve Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Annie Ernaux da destek verdi.

Göstericiler, hayat pahalılığı nedeniyle maaşların artmasını, iklim değişikliğiyle daha etkili bir mücadele ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dile getirdiği tartışmalı emeklilik reformundan vazgeçilmesini talep etti.

Fransa Kamu Hesaplarından Sorumlu Devlet Bakanı Gabriel Attal yaptığı açıklamada, sol koalisyonun mevcut grevlerden yararlanmaya çalıştığını belirterek, "Bugünkü yürüyüş, ülkeyi bloke etmek isteyen destekçilerin yürüyüşü" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız