Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Gündem Filistin Şehidi Ezgi Eygi son yolcuğuna uğurlandı

Filistin Şehidi Ezgi Eygi son yolcuğuna uğurlandı

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesindeki Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene, çok sayıda vatandaş da katıldı.

Filistin Şehidi Ezgi Eygi son yolcuğuna uğurlandı
Okunma Süresi: 1 dk

AA'nın aktardığına göre, burada dua edilmesinin ardından cenaze, Didim Merkez Camisi'ne götürüldü. Evin önünde toplanan insanlar, 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı. Öte yandan, helallik alınması öncesi baba Eygi'yi ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da başsağlığı dileklerini iletti. Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, öğle vakti Didim Merkez Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

aysenur-ezgi-eyginin-cenazesi-aydinda-389017-107944.jpg

Aydın'ın Didim ilçesindeki akrabalarını 21 gün önce ziyaret ettikten sonra Filistin'e destek için Batı Şeria'ya giden Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vuruldu.

Ayşenur'un ölüm haberi, Didim'de yaşayan amcası Yılmaz Eygi ve dedesi Şerif Eygi'nin yanı sıra Türkiye'deki yakınlarını yasa boğdu. Eygi'nin cenazesi, dün Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla saat 08.30'da Bakü'den İstanbul'a getirildi.

Aydın'ın Didim ilçesinde, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için baba evinde helallik alınıp dua edildi.

.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız