Konya’da düzenlenen Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF25), üniversite öğrencilerine yeni iş ve staj fırsatları sunarak, teknoloji odaklı firmaların yoğun katılımıyla gençlerin kariyer hedeflerine ulaşmalarında önemli bir rol oynadı. Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerinin katılım gösterdiği etkinlik, katılımcıların iş dünyasıyla tanışıp, profesyonel deneyim kazanmaları için büyük fırsatlar sundu.
Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Selman Selim Akyüz, fuar öncesinde yürütülen hazırlık sürecine değindi.
Akyüz, "Gerçekten çok memnunuz. Yaklaşık 2 aydır ciddi bir hazırlık süreci geçirdik Selçuk Üniversitesi olarak. Biz de kurumsal iletişim koordinatörlüğü olarak önemli bir tanıtım faaliyeti yürüttük diğer paydaşlarımızla, kurum içi paydaşlarımızla birlikte. Gerçekten öğrencilerimizin, öğrencilerimiz için çok değerli bir fuar burası. Verimli geçeceğine inanıyoruz." dedi.
Fuarın büyük bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Akyüz, katılımcıların geleceğe yönelik önemli fırsatlar yakalayabileceklerini belirterek, "Yüzlerce firma var burada, kamu kurumlarının temsilcilikleri var ve öğrencilerin geleceklerine yön verebilecekleri staj imkanlarını, kariyer fırsatlarını değerlendirebilecekleri, atölyelerde deneyim kazanabilecekleri ciddi bir organizasyon. Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde olması bizim için gurur verici." şeklinde konuştu.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akyüz, "Bu fuara katılan öğrenciler, sektördeki profesyonellerle tanışıp, CV hazırlama, iş görüşmeleri ve mülakat süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilirler. Bu fuar, öğrencilerin iş dünyasına daha güçlü bir başlangıç yapmalarına yardımcı olacak bir fırsat" diyerek konuşmasını sonlandırdı.