(UCLG) 2024 Dünya Konseyi’nde, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, başkanlık dönemi boyunca yaptıkları çalışmaları ve İsrail’in Gazze ile Lübnan’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Başkan Altay, açılış konuşmasında, İsrail’in sistematik saldırılarının masum insanları hedef aldığını belirterek, “İsrail’in gerçekleştirdiği bu katliamları durduramazsak, tüm dünya geri dönülemez bir savaşın ortasında kalacaktır” ifadelerini kullandı. Altay, ayrıca, Birleşmiş Milletler’in de bu durumu göz ardı ettiğini vurgulayarak, uluslararası adalet çağrısında bulundu.

NETENYAHU’NUN DAVASINA DİKKAT ÇEKTİ
Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde Netanyahu hakkında başlatılan yargılama sürecinin yavaş ilerlediğini belirterek, Gazze’deki soykırımın uzadığına dikkat çeken Başkan Altay, “İsrail’in eylemlerine karşı hiçbir ceza verilmemesi, soykırıma üstü kapalı onay verildiği anlamına geliyor” dedi.
DÜNYA LİDERLERİNE HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI
Başkan Altay, dünya genelindeki haksızlıklara karşı sessiz kalmanın utanç verici olduğunu vurgulayarak, “Tarih boyunca yaşadığımız üzüntüleri yeniden yaşamamak için somut adımlar atmalıyız” şeklinde konuştu.

KÜRESEL ORTAKLIKLARLA BARIŞ ÇABALARI
Dünya Konseyi’nin kapanış oturumunda da bir yıllık çalışmalarını anlatan Başkan Altay, küresel ortaklıklar kurmaya devam ettiklerini ifade etti. Bu ortaklıkların, yerel ve bölgesel yönetimlerin temel sorunlarını duyurmalarına yardımcı olduğunu belirtti.
KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMASI İMZALANDI
Konsey sırasında, Ekvador'un Pichincha Eyaleti ile kardeş şehir ilişkisi başlatan protokole de imza atıldı. Başkan Altay, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı da ziyaret ederek, yerel yönetimlerin uluslararası arenadaki etkisini artırma çabalarına devam ettiklerini ifade etti.
Başkan Altay, konuşmalarının ardından UCLG Başkanlığını Lahey Belediye Başkanı Jan Van Zanen’e devretti.