Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri İsrail'den belediye başkanına şok engel!

İsrail'den belediye başkanına şok engel!

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Diyarbakır’da düzenlenen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

İsrail'den belediye başkanına şok engel!
Okunma Süresi: 2 dk

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Diyarbakır’da düzenlenen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla yapılan toplantı, saygı duruşu ve Filistin için dua ile başladı.

Başkan Uğur İbrahim Altay, burada yaptığı konuşmada, yerel ve bölgesel yönetimlerin barışın inşasındaki kritik rolüne dikkat çekti. Altay, “Filistin'de ve Lübnan’da yaşanan insanlık dışı saldırılar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Filistin’deki bu dram, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmektedir ve bizler bu zulme karşı birlikte durmalıyız” dedi.

9eixih94owvjo59jskapv3szeouct3iogucsm1tt.jpg

İsrail’in son günlerde Lübnan’da bir belediye binasını vurduğunu anımsatan Altay, “Katil İsrail’in yerel yönetimlere ve demokrasiye olan düşmanlığını bir kez daha görmüş olduk. Yerel yönetimlerin gücü ve önemi hakkında konuşuyorsak, katliamlar karşısında sesimizi yükseltmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, yerel yönetimlerin uluslararası arenada daha güçlü bir konumda olmaları gerektiğinin altını çizerken, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 2030 yılına kadar hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Altay, “Sürdürülebilir gelecek, yeşil dönüşüm ve eşitsizliklerin önlenmesi gibi konular yerel yönetimler olmadan çözülemeyecektir” dedi.

qa7z4dhbsueovffsqlwguyannosdd4yi2ojgm8nr.jpg

Toplantıda UCLG-MEWA Başkanı ve Filistin El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, İsrail tarafından toplantıya katılmasına izin verilmediği için canlı bağlantıyla görüşlerini paylaştı. Bu durum, toplantının uluslararası vicdan açısından önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız