Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hurma tezgahları da renklendi. Medine, Kudüs ve İran hurması gibi birçok çeşit hurma, vatandaşların ilgisini çekiyor. Kilo fiyatları 50 liradan başlayan hurmalar, 450 liraya kadar alıcı buluyor.
Konya'da uzun yıllardır hurma satışı yapan Veysel Savsı, bu yıl hurmaya olan talebin arttığını belirtiyor. Savsı, "Şu anda yoğunluktan memnunuz. Vatandaşlarımız hurmaya ilgi gösteriyor. Fiyat aralığımız 50 liradan başlıyor, 450 liraya kadar hurma çeşidimiz var. En çok sattığımız hurma çeşidi Ürdün hurması. Fiyatının uygun olması ve lezzetinin güzel olması nedeniyle tercih ediliyor. Hurma tüketiminde yaş ortalaması da düştü. Artık küçük yaştaki çocuklar da hurma yiyor. Onların damak lezzetine uygun yumuşak ve şekerli hurmalarımız da var. Şeker oranı düşük hurma çeşitlerimiz de mevcut. Özellikle şeker hastaları bu hurmaları tercih ediyor. Diyet yapanlar için de diyet hurmamız var. Hurmanın lif oranı ve proteini yüksektir, besin değeri de yüksektir. Birçok yiyecekten alamadığımız besin değerini hurmadan alarak karşılıyoruz."
Hurma çeşitliğinin Konya'da arttığını vurgulayan Savsı, "En düşük fiyatlı hurma 50 lira olan Irak hurması, en yüksek fiyatlı hurma ise 450 lira olan Medine hurması. Eskiden Medine hurması çok rağbet görüyordu ama şimdi fiyatından dolayı fazla tercih edilmiyor. Umre sezonundayız, umreciler gidiyor. Önümüzde hac dönemi de yaklaşıyor. Şu anda umrecilerin en çok tercih ettiği hurma çeşidi 150-200 lira fiyat aralığındaki Ürdün hurması. Medine hurmamızın da hepsi elimizde var. Lübnan, İran ve dalında hurma çeşitlerimiz de mevcut. Umre ve hacca giden vatandaşlarımız da hurmayı buradan almayı daha uygun buluyorlar."