Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Aralık ve Ocak aylarında Konya-Karatay İlçesi sınırlarında bulunan doğal gaz boru hatlarında akıllı pig cihazlarıyla kontrol çalışmaları gerçekleştirilecek.
Bu cihazlar, boru hattının güvenliğini sağlamak amacıyla 2 kilometrede bir yerleştirilecek ve ışıklı ile sesli uyarılarla çalışacak.
Çalışmalar sırasında, cihazlar çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilebileceğinden, herhangi bir endişeye mahal verilmemesi gerektiği bildirildi. Bu cihazların, boru hattı üzerinde yapılacak kontrollerde önemli bir rol oynayacağı ve güvenlik açısından gerekli olduğu belirtildi.
Konya Valiliği, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla yapılan bu çalışmalarda, vatandaşların dikkatli olmalarını ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için dikkatli davranmalarını istedi.