Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Bilim Merkezi'nde astronomi eğitiminde yeni bir dönem

Konya Bilim Merkezi'nde astronomi eğitiminde yeni bir dönem

Konya, bilimsel eğitimin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Konya Bilim Merkezi'nde astronomi eğitiminde yeni bir dönem
Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “Astrobilgi Eğitmen Seminerleri” 13 Aralık 2024 tarihinde Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törene Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de katıldı.

1.jpeg

13-15 Aralık 2024 tarihleri arasında dört gün boyunca devam edecek seminerler, astronomi temalı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Eğitim programı, öğretmenlere astronomi alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı sunmayı hedefliyor. Seminerde, astronomi alanında uzman isimler katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.

4-001.jpg

Açılışta İstanbul Kültür Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Eski Müdürü Prof. Dr. Zeynel Tunca, Uzman Astronom Murat Esendemir, Uzman Astronom Duygu Esendemir, Astrofotoğrafçı Uğur İkizler ve diğer eğitimciler de yer aldı. Seminerin ilerleyen günlerinde TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Zeki Aslan, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman gibi önemli isimler de eğitmen olarak katılacak.

Seminerler, öğretmenlere astronomi bilgilerini pekiştirmeleri ve öğrencilere daha verimli bir şekilde öğretim yapmaları adına önemli fırsatlar sunuyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız