Başkanlık görevini devralan Yusuf Çimen, yaptığı açıklamada ASKON’un misyonunu en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini vurguladı. Çimen, "Birlik ve beraberlik içinde, Konya iş dünyasına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Güçlü yönetim kadromuzla her alanda verimli çalışmalar yapacağız. Beni bu göreve layık gören ASKON Genel Merkezimize, Konya yönetim kurulu üyelerimize ve önceki başkanımız Atilla Sinacı’ya teşekkür ederim," dedi.
YUSUF ÇİMEN KİMDİR?
1980 yılında Karaman’da doğan Yusuf Çimen, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Çimen, şehir markalaşması ve siyasi adayların şehir imajına etkisi üzerine yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir.
2003 yılında ticaret hayatına atılan Çimen, Konya ve Karaman’da çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Gıda makineleri sektöründe faaliyet gösteren Samplus Endüstriyel Makine LTD, metal işleme sanayinde Sayko Metal LTD ve mekatronik ürün satışına odaklanan Rulmek Rulman LTD şirketlerinin kurucusu ve ortağıdır.
İyi derecede İngilizce bilen Çimen, evli ve iki çocuk babasıdır. Üretici kimliği ve girişimcilik vizyonuyla Türk Malı marka algısına katkı sağlamak adına çeşitli projeler yürütmekte ve geleceğe yapılan yatırımı en büyük kazanç olarak görmektedir.
Ayrıca edebiyata olan ilgisiyle zaman zaman makaleler kaleme alan Yusuf Çimen, 2008 yılında AK Parti Siyaset Akademisi Karaman İl Birinciliği ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almıştır.