Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya laboratuvar şehir haline geldi

Konya laboratuvar şehir haline geldi

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Atölyesi tarafından düzenlenen “Kır ve Kent” konulu söyleşi, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konya laboratuvar şehir haline geldi
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Atölyesi tarafından düzenlenen “Kır ve Kent” konulu söyleşi, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Mimarlar Odası işbirliğiyle çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Söyleşide mimar Mehmet Kütükçüoğlu, Konya’nın mimarlık açısından taşıdığı önemi vurgulayarak öğrencilere sunum yaptı. Kütükçüoğlu, "Konya, mimarlık için adeta bir laboratuvar şehir haline geldi ve bu durumdan gurur duyuyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mimari organizasyonları hem yoğun hem de çok kaliteli,” dedi.

Etkinlikte ayrıca, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, Konya Mimarlar Odası Başkanı Ahmet Övet ve çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri de hazır bulundu. Büyük ilgi gören söyleşi, mimarlık ve şehirleşme konularında katılımcılara önemli bakış açıları sundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız