Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Merkez Camii Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden Altay, yaz Kur'an kurslarının hem dini eğitim hem de cami alışkanlığı kazandırılması açısından önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
Ziyaret sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Altay, yaz aylarında camilerin çocuklarla dolup taştığını belirterek, "Çocuklar camilerimizin neşesidir, camilerimiz elhamdülillah cıvıl cıvıl. Yaz aylarında çocuklarımız camilerimizi doldurdu. Kur'an eğitimi alıyorlar, siyer eğitimi alıyorlar, değerler eğitimi alıyorlar. Bu konuda büyük gayret gösteren imam, müezzin kayyımlarımıza ve Kur'an kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Yaz Kur'an kurslarında verilen eğitimin önemine değinen Altay, dini bilgilerin önemli bir bölümünün çocukluk döneminde camilerde öğrenildiğini ifade ederek, "Hayatımızın merkezi camidir. Peygamber Efendimiz Medine-i Münevvere'ye geldiğinde ilk yaptığı iş bir mescit yapmak olmuş. Çocuklarımızın cami alışkanlığı edinmesi adına yaz Kur'an kursları çok önemli bir faaliyet. Gördükçe mutlu oluyorum. Rabbim sayılarını artırsın." diye konuştu.
Selçuklu Merkez Camii İmamı Hidayet Eskici ise Başkan Altay'ın ziyaretinden öğrencilerin büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.