Konya Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Konya’daki gazileri ve ailelerini ziyaret etti. Belediye ekipleri, Kıbrıs Gazisi Mehmet Hikmet Aker’in yanı sıra görev sırasında yaralanarak gazi olan Bahattin Yaman ve Celil Ömer Aygün’ün evlerine giderek Gaziler Günü’nü kutladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca olduğu gibi Gaziler Günü’nde de gazileri yalnız bırakmadı. Ziyaret kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Mehmet Hikmet Aker, teröristlerin zırhlı askeri araca yönelik saldırısında yaralanan Bahattin Yaman ve yol yapım çalışması sırasında mevzide gerçekleşen roketli saldırıda gazi olan Celil Ömer Aygün ile aileleri ziyaret edildi.
Ziyaretlerde gazilere sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilenirken, vatan için gösterdikleri fedakârlık dolayısıyla teşekkür edildi.

BAŞKAN ALTAY: GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYI VEFA BORCU GÖRÜYORUZ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye olarak 31 ilçede şehit yakınları ve gazilerle düzenli olarak bir araya geldiklerini belirtti.
Altay, gazilerin ihtiyaçlarının yakından takip edildiğini ifade ederek, “Şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize sahip çıkmayı bir vefa borcu olarak görüyoruz” dedi. Altay ayrıca tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak, hayatını kaybeden gazileri rahmet ve minnetle andı.

GAZİLERDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Ziyaret sırasında Kıbrıs Barış Harekâtı’nda yaşadıklarını anlatan Mehmet Hikmet Aker, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kendileriyle sürekli ilgilendiğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gazi Bahattin Yaman ise kendilerinin özel günlerde hatırlandığını ve ihtiyaçlarının sorulduğunu ifade ederek Başkan Uğur İbrahim Altay ile belediye ekibine teşekkür etti. Yaman, vatan ve millet için yaptıkları hizmetin kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Celil Ömer Aygün de gaziliğin kendisi için bir gurur olduğunu belirterek, bu gururu layıkıyla taşımaya çalıştığını dile getirdi. Aygün, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yalnızca Gaziler Günü’nde değil, yıl boyunca kendileriyle ilgilendiğini ifade etti.
Ziyaretlere Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Biniş ile Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de katıldı. Dernek başkanları, Büyükşehir Belediyesi’nin gazilere ve şehit yakınlarına yönelik desteği dolayısıyla teşekkür etti.