Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, aile sağlığı çalışanlarının maaş ödemelerinde yaşanan düşüşlerin giderilmesi için hukuki süreç başlattıklarını açıkladı. Töke, sendika olarak yıllardır sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini belirtti.
“HYP İŞLEMLERİ MAAŞLARDA DÜŞÜŞE NEDEN OLUYOR”
Başkan Töke, Aile Hekimliği Uygulaması (HYP) kapsamında yürütülen diyabet, hipertansiyon, kanser taramaları gibi işlemler nedeniyle çalışanların mağdur edildiğini söyledi. Töke, “Bu işlemler çalışanların sorumluluğu dışında olmasına rağmen maaş ödemelerinde düşüş yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunarak bu haksızlığın giderilmesi için mevzuat düzenlemesi talep ettik” dedi.
“SENDİKAL MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
Türk Sağlık-Sen’in, sağlık çalışanlarının hakları için bugüne kadar birçok sorunu çözdüğünü ifade eden Töke, “Sendikal mücadele uzun solukludur. Yılmadan çalışanın yanında olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Töke, HYP işlemleri nedeniyle yaşanan maaş düşüşlerinin hakkaniyet çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu mağduriyetlerin önlenmesi adına tüm platformlarda girişimlerde bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.