Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da sağlık kontrolüne giden kadın beklenmedik sonuçla karşılaştı

Konya'da sağlık kontrolüne giden kadın beklenmedik sonuçla karşılaştı

Konya’da, çocuk sahibi olabilmek için kadın doğum kontrolüne giden Hacer Ayka, muayene sırasında karnında 9 santimetre büyüklüğünde bir kitle tespit edildi.

Konya'da sağlık kontrolüne giden kadın beklenmedik sonuçla karşılaştı
Okunma Süresi: 1 dk

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Bahar Özdemir, Hacer Ayka’nın yaptığı muayenede karnındaki kitleyi fark etti. Yapılan tetkikler sonucunda, 9 santimetre büyüklüğünde bir miyom olduğu belirlendi. Kitle, dışarıdan bakıldığında karnında belirgin bir şişkinlik oluşturuyordu. Dr. Özdemir, hastanın rahmini koruyarak, yaklaşık yarım saat süren başarılı bir açık operasyonla kitleyi tamamen çıkarttı.

aa-20241121-36253285-36253280-saglik-kontrolunde-karninda-tespit-edilen-yarim-kiloluk-kitle-ameliyatla-alindi.jpg
FOTOĞAF: AA

Ameliyat sonrası şikayetlerinin sona erdiğini belirten Ayka, karnındaki kitleyi öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. Eşi Cevdet Ayka ise hastaneye gidince eşinin durumunu öğrenip, başarılı operasyonun ardından iyileşen eşinin sağlık durumu için mutlu olduklarını ifade etti.

aa-20241121-36253285-36253282-saglik-kontrolunde-karninda-tespit-edilen-yarim-kiloluk-kitle-ameliyatla-alindi.jpg
FOTOĞRAF: AA

Doktor Özdemir, miyomların kadınlarda bazen tehlikeli olabileceğini ve düzenli sağlık kontrollerinin önemini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız