Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen açılış etkinliği, "İnsan Odaklı Sosyal Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi" sloganıyla gerçekleştirildi. Proje, Anadolu imam hatip liselerindeki öğrenciler için girişimcilik fırsatları sunmayı ve projelerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefliyor. Geçen yıl İstanbul’da 200 gençle başlayan proje, bu yıl Samsun, Antalya, Sivas ve Konya illerinde de uygulanacak.

Açılışta konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "Bütün insanlığın düşünme mekanizmasının elinden alındığı bir dönemdeyiz. Bu mevcut yapının dışına çıkmak ve yeni bir dünya inşa etmek için inançlı, tefekkür eden bir kadroya ihtiyaç var" dedi. Gençlerin, Türkiye Yüzyılı’nı inşa eden kadrolar olacağını vurguladı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, projenin gençlere önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, “Aldığınız eğitimle hedeflerinize emin adımlarla ilerleyeceksiniz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Türkiye’nin bölgesel bir güç haline geldiğini vurgulayarak, gençlerin bu sürecin en önemli aktörleri olacağını ifade etti.

Program, çeşitli alanlarda eğitim alacak olan gençlerin ufkunu açmak için uzay konseptiyle düzenlendi. Öğrenciler, "Karadelik" adı altında sorunlara çözüm üretecek stratejiler geliştirirken, "Kuluçka" bölümünde ilham veren konuşmalarla kendi yörüngelerini çizecekler. Ayrıca, "Süpernova" ile sanatsal etkinliklerde kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Mars Projesi, gençlerin farklı sektörleri deneyimleyerek kariyer yollarını belirlemelerine yardımcı olmayı ve bir yıl boyunca araştırmacı ve rekabetçi bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyor.