Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri KTÜN'de yaratıcı atölye çalışması

KTÜN'de yaratıcı atölye çalışması

Konya Teknik Üniversitesi, Dünya Engelliler Günü’nde düzenlediği İleri Dönüşüm Workshop’u ile çevre bilincini artırmayı ve engelli bireylerin toplumsal hayatta daha görünür olmasına katkı sağlamayı hedefledi.

KTÜN'de yaratıcı atölye çalışması
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Engelli Öğrenci Birimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. İleri Dönüşüm Atölyesi tarafından organize edilen workshop, geri dönüşümün çevreye olan faydalarına dikkat çekmek ve engelli bireylerin toplumsal hayatta daha görünür olmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

4.jpg

Etkinlik, KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Genel Sekreter V. Osman Deniz Şimşek, Genel Sekreter Yardımcısı Şazen Çetin ve İdari Mali İşler Daire Başkanı Ali Değer’in katılımıyla başladı. Workshopta, öğrenciler ve akademik personel atık malzemeleri kullanarak sanata dönüştürmenin yollarını keşfetti. Öğrenciler, steampunk akımını ve ileri dönüşüm tekniklerini kullanarak yaratıcı tasarımlar ortaya koydu.

5.jpg

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz etkinlik hakkında yaptığı konuşmada, geri dönüşüm ve ileri dönüşümün çevreyi korumadaki önemine değinerek, engelli bireylerin toplumsal hayatta daha görünür hale gelmelerine katkı sağlamak istediklerini belirtti.

6.jpg

Gün boyu süren atölye çalışmasının sonunda, atık malzemelerden yapılan el emeği ürünler sergilenmek üzere Gelişim Yerleşkesi fuaye alanına yerleştirildi. Etkinlik, hem çevre bilinci oluşturmayı hem de toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladı. Sergi hafta boyunca gezilebilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız