Konya
Açık
30°
Aksaray
Açık
29°
Karaman
Parçalı az bulutlu
27°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri "Öcalan, Amerika’nın piyonu mu?" Mehmet Ipıl’dan sarsıcı analiz!

"Öcalan, Amerika’nın piyonu mu?" Mehmet Ipıl’dan sarsıcı analiz!

Araştırmacı Mehmet Ipıl, Abdullah Öcalan ve PKK meselesine dair dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin bu konudaki stratejik tutumunu ve yıllardır yanıtlanmayan soruları masaya yatırdı.

"Öcalan, Amerika’nın piyonu mu?" Mehmet Ipıl’dan sarsıcı analiz!
Okunma Süresi: 3 dk

Anadolu'da Bugün TV'nin "Deliller ve İspatlar" programını sunan araştırmacı Mehmet Ipıl, Türkiye’nin gündemindeki en önemli meselelerden biri olan Abdullah Öcalan ve PKK terör örgütü üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ipıl, Abdullah Öcalan’ın 1978 yılında PKK’yı kurduğu günden bu yana yaşanan gelişmeleri detaylı bir şekilde ele alarak, bugüne kadar bu konuda yeterli analiz yapılmadığını vurguladı. Ipıl, Türkiye'nin PKK’ya karşı almış olduğu tutumu sorguladı.

Türkiye Neden 19 Yıl Sessiz Kaldı?

İpıl, Türkiye'nin bölgenin en güçlü ordusuna sahip olmasına rağmen, PKK terör örgütüne karşı 19 yıl boyunca sessiz kaldığını belirterek, "Neden Türkiye, bölgenin en güçlü ordusuna sahip olmasına rağmen PKK terör örgütüne 19 sene boyunca sessiz kalmıştır?" sorusunu gündeme getirdi. Bu soruya izleyicilerinin yorumlarla yanıt vermesini isteyen Ipıl, olayın perde arkasında neler olduğunu araştıracaklarını belirtti.

Abdullah Öcalan’ın Suriye'den Çıkarılması

1998 yılında Türkiye'nin Suriye'ye gönderdiği mesajla, Abdullah Öcalan’ın Suriye'den çıkarılmasının ardından, Ipıl dikkat çeken bir diğer soruyu yöneltti: "Neden Abdullah Öcalan, Suriye’den çıktıktan sonra Yunanistan ve Rusya gibi ülkelerde faaliyetini sürdürdü? Bu ülkeler neden Abdullah Öcalan’ı barındırdı? Neden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bu durumu takip etmedi?" dedi.

ABD ve Öcalan’ın Türkiye'ye Getirilmesi

Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilme sürecine de değinen Ipıl, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Öcalan’ın öldürülmemesi şartını koştuğunu vurguladı. Ipıl, "Amerika, Öcalan’ı bir piyon olarak kullanmaktadır" diyerek, Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesindeki ABD’nin rolünü sorguladı.

Ipıl, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in, Amerika'nın bu şartının olmamasıyla ilgili yaptığı açıklamalara da değindi. "Bülent Ecevit, ‘Amerika’nın şartının olmaması beni düşündürdü’ diyor. Oysa Amerika, Öcalan’ın öldürülmemesi şartını koşmuştu" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Hukuki Soru İşaretleri

Ipıl, Abdullah Öcalan’ın yargılanma süreciyle ilgili de önemli bir noktaya dikkat çekti: "Türk Ceza Kanunu'nun 149. maddesine göre yargılanması gereken Abdullah Öcalan, neden 125. maddeye göre yargılandı? Bu soruyu da kendimize sormalıyız" dedi.

Türkiye'nin Stratejik Rolü ve ABD'nin Gücü

Araştırmacı Mehmet Ipıl, Türkiye’nin Ortadoğu'daki stratejik önemine de vurgu yaptı. Türkiye’nin hem dinin, hem ticaretin, hem de siyasetin merkezinde yer aldığını belirten Ipıl, "Ortadoğu meselesi tüm dünyanın meselesidir ve tüm dünyayı yönetmek istersen Ortadoğu’yu hükmetmen yeterli olacaktır" dedi.

Amerika'nın, Türkiye’nin stratejik gücünü bildiğini ve bu nedenle Öcalan’ı Türkiye’de kullanmaya devam ettiğini öne sürdü. "Amerika, Türkiye’yi stratejik operasyonlarla yönlendirebiliyor" şeklinde konuştu.

Sonuç: Olayları Görünenden Değil, Görünmeyen Yüzünden Değerlendirelim

Son olarak, Ipıl, Türkiye’nin dış istihbarat servislerinin etkisi altına girdiğini belirterek, halkın olaylara sadece ön yüzünden bakmaması gerektiğini vurguladı: "Bizim milletimiz olayın perde arkasına değil, ön yüzüne bakmaktadır. O yüzden olayları anlamakta zorlanıyoruz. Lütfen biraz bakış açımızı değiştirelim ve olaylara görünenden değil, görünmeyen yüzünden bakalım" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız