Konya Spor Lisesi’ne Ahmet Çalık kapalı spor salonu ve suni çim sahası kazandırılıyor
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Konya Spor Lisesi’ne kazandırdığımız kapalı spor salonu ve suni çim saha ile öğrencilerimiz, modern ve konforlu bir ortamda spor yapma imkanı bulacak” dedi.

Selçuklu Belediyesi, ilçedeki okulların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak eğitim ve spor alanında yeni yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Konya Spor Lisesi’ne kazandırılacak olan ve merhum futbolcu Ahmet Çalık’ın anısını yaşatacak kapalı spor salonunun inşaatında %90’lık tamamlanma oranına ulaşıldı. Bu örnek proje ile Selçuklu Belediyesi, gençlerin eğitim ve spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

MODERN SPOR TESİSİ İLE ÖĞRENCİLERE KONFORLU ORTAM
Konya Spor Lisesi Ahmet Çalık Kapalı Spor Salonu ve Suni Çim Saha, 9 bin 877 m² arsa alanı üzerinde 3 bin 331 m² inşaat alanına sahip olacak. Tesis, bodrum ve zemin kat olmak üzere iki bölümden oluşacak. Bodrum katta 4 adet küçük ölçekli spor salonu yer alırken, zemin katta hentbol sahası ölçülerinde ana spor salonu, 176 kişilik tribün, skorbord, ışıklandırma ve ses sistemi, 2 adet soyunma odası, 2 adet öğretmenler odası ve diğer ihtiyaç alanları bulunacak. Ayrıca, tesisin yanına 24 x 44 metre ölçülerinde suni çim saha inşa edilecek.

BAŞKAN PEKYATIRMACI: “AHMET ÇALIK’IN İSMİNİ YAŞATACAĞIZ”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, geleceğin teminatı olan gençlerin ihtiyaçlarını karşılamaya büyük önem verdiklerini belirterek, “Konya Spor Lisesi’nin kapalı spor salonu ve suni çim saha ihtiyacını tespit ederek, modern bir tesis inşa etmek için çalışmalara başlamıştık. Bugün, bu projemizin sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz, bu tesis sayesinde en iyi koşullarda spor yapma imkanına kavuşacak. Ayrıca, Konyaspor’un değerli futbolcusu merhum Ahmet Çalık’ın adını burada yaşatacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu yatırımın hem eğitim hem de spor camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.