Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Saadet'ten sert tepki! "Konya'da 15 Bin TL’nin Altında Ev Yok!"

Saadet'ten sert tepki! "Konya'da 15 Bin TL’nin Altında Ev Yok!"

Konya'da artan kiralar ve ekonomik zorluklar, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel'in sert eleştirilerine yol açtı.

Saadet'ten sert tepki! "Konya'da 15 Bin TL’nin Altında Ev Yok!"
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’da son dönemde yaşanan yüksek kiralar ve yaşam maliyetleri, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel’in sert eleştirilerine neden oldu. Demirel, Ocak Ayı İl Divan Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, özellikle yüksek kiraların ve yaşam giderlerinin vatandaşları zor durumda bıraktığını vurguladı.

Demirel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kardeşim, Konya’da 15 bin TL’nin altında kiralık ev yok. Ne anlatıyorsunuz? İnsanlar evlerine ekmek götürebilecek mi, Pazar alışverişini nasıl yapacak, çocuklarını nasıl okutacak? Bu soruları sormadan, sadece rakamlarla halkı kandırmaya çalışmak büyük bir sorumsuzluktur. Bu kadar ciddi bir kriz varken, emekliye yapılan yüzde 12’lik zamla vatandaşı nasıl geçindireceklerini söyleyebiliyor musunuz? Konya’daki insanlar, bu zamlarla ev sahibi olabilecek mi?”

LİYAKATSİZ ATAMALAR VE İHMALLER

Demirel, ülke genelindeki ihmaller ve liyakatsiz atamalara da sert tepki gösterdi. Konya’daki yaşanan çökme olayına dikkat çeken Demirel, “İstanbul’daki inşaat faciası, Bolu’daki otel yangını gibi olaylar hep iş bilmezlik ve liyakatsiz yöneticiler yüzünden oluyor. Bizim insanlarımıza yaşam hakkı tanınmalı. Bu tür felaketlerin sorumluları adalet önünde hesap vermelidir” dedi.

GENÇLERİN KONUT PROBLEMİ VE BELEDİYELERİN SORUMLULUĞU

Konya’daki konut sorununa da değinen Demirel, “Geçmişte Konya’da ev sahibi olmak çok daha kolaydı. Şimdi ise insanlar, kooperatiflerde yer almak için yüksek teminatlar yatırıyor. Belediyeler, bu tür rant projelerine müsaade etmeyerek halkın yanında olmalı” şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİN EKONOMİK POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Demirel, hükümetin ekonomi politikalarını ve zam oranlarını da eleştirdi. “Devlet, zam yaparak halkı terbiye etmeye çalışıyor. Yüzde 45 zam yapıyorsunuz, ama emekliye sadece yüzde 12 zam veriyorsunuz. Bu, halkı ezmek demektir. Emekliye, asgari ücretliye yapılan bu zamlarla insanlar nasıl geçinecek? Bu durumda vatandaş devlete güvenini kaybediyor” dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, sözlerini, “Bu millet parayla terbiye edilmeyi hak etmiyor. Bizim insanımızın haklarını en iyi şekilde korumak için iktidara geldiğimizde, bunların hepsine çözüm getireceğiz” ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız