Selçuklu Belediyesi’nin Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) kapsamında düzenlediği Sanat ve Tasarım Atölyesi, yeni döneme Sızma Mahallesi'ndeki öğrencilere yönelik etkinliklerle başladı.

Bu yıl, Selçuklu'da çocukların el becerilerine katkı sunmayı hedefleyen atölye, her çarşamba farklı bir köy okulunda etkinlik gerçekleştirecek. İlk etkinlik Sızma Mahallesi'ndeki Selçuklu Belediyesi Sızma Alparslan İlkokulu’nda yapıldı. Okul bahçesine kurulan alanda eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen atölye etkinlikleri, öğrencilere keyifli bir zaman sundu.

Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi, 2024-2025 eğitim yılının 1. ara tatil dönemine kadar, toplam 14 sınıf, 28 öğretmen ve 873 öğrenciyle dış mahallelerde etkinlikler düzenleyecek. Atölyelerde Robotik Kodlama, Ahşap, Çini ve Seramik, Kağıt Katlama gibi çeşitli alanlarda eğitim verilecek.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları ile binlerce öğrencimize eğitim hayatına farklı bir bakış açısı sunuyoruz. Her hafta çarşamba günleri atölyelerimizi farklı dış mahallelerdeki okullarda kurarak, daha fazla çocuğun bu eğitimlerden faydalanmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi olarak çocukların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanması için her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.