Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Selçuklu Belediyesi'nde Şivlilik coşkusu! Binlerce çocuk başkanla buluştu

Selçuklu Belediyesi'nde Şivlilik coşkusu! Binlerce çocuk başkanla buluştu

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya'nın kadim geleneği olan şivliliği çocuklarla birlikte kutlayarak, belediye hizmet binasında miniklere renkli etkinlikler ve hediyeler sundu.

Selçuklu Belediyesi'nde Şivlilik coşkusu! Binlerce çocuk başkanla buluştu
Okunma Süresi: 1 dk

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya'nın geleneksel şivlilik etkinliğinde çocuklarla buluştu. Belediyenin hizmet binasına gelen minikler, Başkan Pekyatırmacı'dan şivlilik alarak büyük mutluluk yaşadı.

slbl6706.jpg

Şivlilik, Konya'nın köklü bir geleneği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Selçuklu Belediyesi tarafından unutulmadı. Başkan Pekyatırmacı, bu özel günün birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren bir anlam taşıdığını belirtti. "Bugün, Konya'nın manevi atmosferinde çocuklarımızla birlikte çok özel bir gün yaşıyoruz. Şivlilik, hem çocuklarımız hem de bizler için büyük bir neşe kaynağı" dedi.

slbl6443.jpg

Belediye hizmet binası sabahın erken saatlerinde binlerce çocukla doldu. Başkan Pekyatırmacı, etkinlik kapsamında miniklere şivlilik verirken, yüz boyama ve maskot eğlenceleriyle de çocukların keyifli bir gün geçirmesini sağladı. Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı çocuklarımız için yaptık. Belediyemizi süsledik ve her köşesini onlar için açtık" diye konuştu.

slbl6804.jpg

Çocuklar, Başkan Pekyatırmacı ile fotoğraf çektirirken, şivliliklerini toplayarak neşeyle aileleriyle paylaştılar. Başkan Pekyatırmacı, Konya'nın bu güzel geleneğini yaşatmaya devam ettiklerini belirterek, şivliğin yalnızca bir eğlence değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve manevi değerlere sahip bir gün olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız