Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Vedat Milor'dan etliekmek yorumu:"Orijinali yuvarlaktı!"

Vedat Milor'dan etliekmek yorumu:"Orijinali yuvarlaktı!"

Ünlü gurme Vedat Milor, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Kafa TV'deki programa katılarak Konya’nın meşhur yemeği etliekmek hakkında ilginç bilgiler paylaştı.

Vedat Milor'dan etliekmek yorumu:"Orijinali yuvarlaktı!"
Okunma Süresi: 1 dk

Vedat Milor Kafa TV'de Tolga Candaş Işık'ın programına katıldı. Programda Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek de konuşuldu.

Etliekmeğin aslında yuvarlak bir şekilde yapıldığını belirten Milor, bugünkü uzun formunun sonradan popülerleştiğini ifade etti.

Programın sunucusu Candaş Tolga Işık, etliekmeği "abartılı bulduğunu" dile getirerek, “Konyalılar bana kızacak ama olmasa da olur gibi geliyor” dedi. Milor ise etliekmeğin geçmişte kısa sürede soğuduğunu ve uzun şeklin görsel olarak daha ilgi çekici olduğu için ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca Milor, gerçek lezzet için etliekmeğin kuzudan yapılması ve "bıçak arası" tekniğiyle kesilmesi gerektiğini, kuyruk yağı eklenmesinin de lezzeti artırdığını söyledi.

Vedat Milor’un bu açıklamaları, etliekmekseverler arasında yeni bir tartışma yaratacağa benziyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız