Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
21°
Anadolu'da Bugün Konya'da Spor DOSD Meram’ın gururu: Uysal, 200 metrede Türkiye şampiyonu

DOSD Meram’ın gururu: Uysal, 200 metrede Türkiye şampiyonu

Karaman'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Finalleri'nde Meramlı sporcu Muhammed Eren Uysal, 200 metrede Türkiye birincisi oldu.

DOSD Meram’ın gururu: Uysal, 200 metrede Türkiye şampiyonu
Okunma Süresi: 1 dk

Karaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Özel Sporcular Yıldızlar ve Gençler Atletizm Türkiye Finalleri, renkli görüntülere ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Kemal Kaynaş Stadyumu’nda gerçekleşen şampiyonaya 40 farklı ilden 350 özel sporcu katıldı.

İki gün süren organizasyonda özel sporcular; 100, 200, 400, 800, 1500 metre koşuları ile gülle atma ve uzun atlama branşlarında mücadele etti. Final yarışlarının ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Yarışmalarda DOSD Meram Spor Kulübü adına piste çıkan Muhammed Eren Uysal, 200 metre koşusunda 34.56 saniyelik derecesiyle Türkiye Şampiyonu oldu. Down sendromlu özel sporcu Uysal, hem kulübüne hem de Konya’nın Meram ilçesine büyük bir gurur yaşattı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, başarı sonrası yaptığı açıklamada Uysal'ı ve kulübü tebrik ederek şunları söyledi:

“Muhammed Eren kardeşimizi gönülden kutluyorum. O sadece 200 metrelik bir parkuru değil, hepimizin gönlünü kazandı. Bu başarı, özel bireylerimizin azim ve kararlılıkla neler başarabileceğini ortaya koyuyor. DOSD Meram çatısı altında yürütülen spor ve eğitim temelli çalışmalar bizleri gururlandırıyor. Meram Belediyesi olarak gençlerimizin ve özel bireylerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız