Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Trabzonspor’a konuk oldu. Papara Park’ta güzel bir havada oynanan maçta tribünlerin yarısından fazlası doldu. Trabzon’a giden 100 dolayında Konyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek oldu.
İLK DEVREDE 3 GOL
Trabzonspor maça daha baskılı başlayan taraftı. Ev sahibi ekip, 16. dakikada 1-0 öne geçti. Bardhi'nin kullandığı faul atışı savunmadan döndü. Ceza yayı üzerinde topu önüne alan Vısca'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Slowik'in sağından ağlarla buluştu.
Konyaspor, bu gole 25. dakikada cevap verdi. Bazoer'in arka direğe yerden gönderdiği topu iyi takip eden Ali Demirbağ, meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağalarla buluşturdu. 43’te Pedrinho’nun füzesinde Uğurcan Çakır, mükemmel bir refleksle gole izin vermedi.
45+2. dakikada Trabzonspor penaltı kazandı. Kullanılan korner atışında Banza'nın kafa vuruşunda Blaz Kramer'in eline çarpan top sonrası oyun devam etti. Ardından VAR tavsiyesiyle hakem Halil Umut Meler pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. penaltıda topun başına geçen Banza'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. İlk devreyi Trabzonspor 2-1 öne geçti.
PENALTI KAÇTI!
Tümosan Konyaspor, ikinci yarıda hücumsal olarak daha etkili bir maç çıkardı. 54’de bordo-mavili takım, Banza ile skoru 3-1 yaptı ve rahatladı. Teknik direktör Ali Çamdalı, oyuna hamle yaparak forveti ikiledi. Temsilcimiz, 80. dakikada penaltı kaçırdı. Blaz Kramer'e ceza sahası içinde Denswil'in topsuz alanda yaptığı harekete hakem Halil Umut Meler penaltı verdi. Penaltı atışını kullanan Umut Nayir'in vuruşunda top direkten çıktı.
Anadolu Kartalı, 90. dakikada yeniden umutlandı. Trabzonspor'un savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içi sol tarafında alan Pedrinho'nun pasında kale önünde bulunan Keyta, düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Temsilcimizin son bölümde müthiş baskısı beraberliği getirmedi. Tümosan Konyaspor, zorlu deplasmanda rakibine 3-2 mağlup olarak 8 puanda kaldı. İlk 5 maçtan beraberlikle ayrıldıktan sonra ilk galibiyetini alan Trabzonspor da puanını 8’e yükseltti.
Deplasmanda giden taraftarlar, maç sonunda yeşil-beyazlı oyuncuları alkışladı. Konyaspor, 8. hafta maçında 6 Ekim Pazar günü sahasında Eyüpspor ile karşılaşacak.