Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
25°
Karaman
Açık
17°

Kartal Güngördü…

YAYINLAMA:

Süper Ligin 5. Haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Trabzonspor’u konuk eden Konyaspor tek golle sahadan galibiyet ile ayrılırken bu üç puan adeta Yeşil-Beyaz’lılar için hayat öpücüğü oldu.

Maçtan önce bu karşılaşmanın skor’u ne olur diye sormuş olsaydınız alınacak bir beraberlik günü kurtarmaya yetecek bir sonuç olur derdim.

Bir tarafta kadrosunu Dünya yıldızı Salah ile takviye eden transferin flaş ismi Trabzonspor; diğer yanda ise kadrosunu güçlendirme adına imkanı ölçüsünde transferler yapan Konyaspor.

Trabzonspor’un kadrosunu oluşturmak için harcadığı para 96 Milyon Avro iken Konyaspor’un kadro maliyeti ise 22 milyon Avro.

Hal böyle olunca karşılaşma öncesinde her iki takımında oyuncu kalitesini gözünüzün önüne getirdiğinizde haliyle maçın favorisi konuk ekip Trabzonspor görünüyordu.

Ligin ilk dört haftasında puanla tanışamayan Konyaspor olmak veya olmamak adına çıktığı karşılaşmaya çok iyi hazırlanmış.

Teknik kadro konuk ekip Trabzonspor’u çok iyi analiz etmiş. Yeşil-Beyaz’lı oyuncular zorlu müsabaka öncesinde hem fiziksel hem de mental anlamda müsabakaya iyi hazırlanmışlar.

Karşılaşma başlamadan önce Yeşil-Beyaz’lı takımın kaptanı Adil tüm oyuncuları sahada bir araya toplayarak maç konuşmasını gerçekleştirdi.

Hem takım kaptanı Adil’in ham de tüm oyuncuların saha içerisinde yaptıkları bu kısa toplantıda hırsları adeta gözlerinden okunuyordu.

Kendi evimizde oynadığımız Rize ve Kocaeli karşılaşmalarında tribünlerde taraftarların eksikliğini fazlasıyla hissetmiştik.

Trabzonspor karşılaşmasında Yeşil-Beyaz’lı taraftarların beklenenin üzerinde tribünleri doldurup 90 dakika takıma destek vermeleri sevindiriciydi.

Müsabakaya çok hızlı başlayan Konyaspor aradığı golü erken buldu. 

Defanstan Rayyan Baniya’nın uzun topunda Muleka pasını sol tarafta Gonçalves’e aktardı. Bu oyuncunun yerden pasına 60 metre koşu yaparak ceza alanı içerisine giren yeni transfer Toth’un yerden sert şutunda top Trabzonspor filelerine gidince erken gol Trabzonspor’u abandone yaptı desek doğru olur her halde.

Trabzonspor gerçekten kadro yapısı çok güçlü bir ekip.

Bu tip rakiplerden puan almak adeta Aslan’ın değil ağzından; midesinden yiyeceğini almaya benzer.

Bordo-Mavi’li takım henüz kendine gelememişken; gelişen bir Konyaspor atağında Gonçalvez’in sert şutunda rakip defansa çarpan topun kale direğinden dönmesi Konyaspor adına büyük bir şanssızlıktı.

Başta Muhammed Salah olmak üzere Trabzonspor; gerçekten çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım.

Allah’tan Salah ve golcü oyuncu Onuachu’nun gününde olmamaları Konyaspor adına büyük bir şanstı.

Konyaspor’un tek golle galip geldiği karşılaşmada Bordo-Mavi’li takımın kalecisi Onana’nın kurtardığı yüzde yüzlük gol pozisyonları olmasa Yeşil-Beyaz’lılar farka bile gidebilirdi.

Yazımın başında belirttiğim gibi Konyaspor teknik ekibi bu müsabakaya ayrı bir hazırlanmış.

Rakibi çok iyi analiz etmişler.

Konuk ekibin golcüsü Onuachu’yu dönüşümlü olarak Adil ve Rayyan Baniya sıkı markaj altına aldılar. 

Yeşil-Beyaz’lılar karşılaşmanın ilk yarısında daha iyi oyun ortaya koyarken; ikinci yarıda takımın geriye yaslanması sıkıntılı anlar yaşamamıza neden oldu. 

Bordo-Mavi’li takımda ilk yarıda Salah’ın yakaladığı pozisyonda topu dışarıya vurması ve ikinci yarının sonlarına doğru Fabinho’nun kafa vuruşunda topun direkten dönmesi belki de maçın kader anlarıydı diyebiliriz.

Topla çok oynayana puan verilmediği gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Erzurum deplasmanında Konyaspor rakibine göre istatistiklere göre topla daha fazla oynarken; sahadan 1-0’lık yenilgi ile ayrılmıştı. Trabzon karşılaşmasında yine istatistiklere göre konuk ekip topla fazla oynarken sahadan galibiyet ile ayrılan taraf ev sahibi Konyaspor oldu.

Trabzonspor karşılaşmasında ilerlemiş yaşına rağmen Deniz Türüç’ün mücadele azmi, defans bloğunun özellikle yan toplarda hatalı yer tutmalarına rağmen rakiple savaşması, orta alanda Melih İbrahimoğlu’nun üstün performansının yanı sıra yeni transfer Toth’un sahada adeta ayak basmadık yer bırakmaması ve tek gole imza atması zorlu karşılaşmada galibiyeti getiren faktörlerdendi.

Ama tüm bunlara rağmen kaleci Bahadır Güngördü’ye ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle Fabinho’nun son dakikalarda attığı sert şutu olağanüstü bir refleksle kornere çelen tecrübeli file bekçisi bana göre maçın adamıydı.

Bahadır’ın yapmış olduğu müthiş kurtarışlar maça damga vurdu.

Bahadır Güngördü’nün sergilediği bu üstün performans güçlü rakibi Trabzonspor’u dize getirirken; son yedi maçtır galip gelemeyen Konyaspor; (Güngördü) diyebiliriz.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız