Erzurum'un Karaçoban ilçesinde aralarında arazi anlaşmazlığı olan şahıslar arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.
Olay sabahın erken saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, F.Y. (46) ve Ş.E.Y. (18) isimli şahıslar, bu sabah saat 07.30 sıralarında Gündüz Mahallesi'ndeki evlerinin bahçesindeyken, arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli oldukları M.S.Y. (59) ve Ö.Y. (23) tarafından silahlı saldırıya uğradı.
F.Y. hayatını kaybetti, Ş.E.Y. tedavi altında. Saldırıda F.Y. olay yerinde hayatını kaybederken, Ş.E.Y. ise ağır yaralı olarak Karaçoban Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisinin ardından Ş.E.Y.'nin hayati tehlikesinin olmadığı ve Erzurum Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.
Polis failleri yakaladı. Olayla ilgili Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, failler M.S.Y. ve Ö.Y.'nin olaydan sonra kaçtığı, ancak polis ekipleri tarafından 27 Haziran 2024 günü saat 10.50 sıralarında yakalandığı belirtildi. Faillerin arazide gizlendikleri dere yatağı içerisinde yakalandığı ve olayda kullanılan tabanca ve fişeklerin de ele geçirildiği kaydedildi.
