Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında 10 ilin valisi yer değişirdi, 9 ile yeni vali ataması gerçekleştirildi. 9 ilin valisi 'vali-mülkiye başmüfettişliği' görevine getirildi. Kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak atandı. Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi kapsamında Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı’nı tebrik etti.
Usta mesajında şu ifadelere yer verdi:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Kübra Güran Yiğitbaşı’nı tebrik ediyor, görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Tüm Valilerimize ve Mülk-i İdare amirlerimize görevlerinde başarılar diliyorum.”