Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Bilinçsiz ilaç kullanımı

Bilinçsiz ilaç kullanımı

Otobüste, komşumuzun evinde, yolda veya kendi evimizde bilinçsizce ilaç kullanımına şahit oluyoruz. Başımız ağrıdığında veya grip olduğumuzda ilaç kullanmaktan çekinmiyoruz. Basit bir baş ağrısının veya basit bir gribin altında yatan başka nedenleri düşünmemekteyiz. Her ne kadar eczanelerde ilaçlar reçetesiz verilmese de komşuda, kardeşimizde veya herhangi bir insanın önceki yazdırdığı ilaçları kullanmaya devam ediyoruz. Bilinçsizce devam eden bu durum birçok tehlike yaratabileceği gibi nesilden nesile de aktarılacaktır.

Antibiyotiğin bilinçsiz kullanımı diğer ilaçlara göre daha fazla soruna neden olabilmektedir. Antibiyotik kullanımında insanlar genel olarak neden kullanılması gerektiğini düşünmeden baş ağrısı boğaz ağrısı ve grip gibi birçok nedenle kullanmaktadır. Antibiyotiğin genel amacı zararlı bakterileri yok etmektir. Fakat bu ilacın bilinçsiz bir şekilde kullanılması ters etki yaratıp antibiyotik bakterilerin çoğalmasına da yol açabilir. Bu nedenle doktorlara ve uzmanlara danışmadan reçetesiz ilaç kullanmamalıyız. Başımız ağrıdığında veya herhangi bir sağlık durumunda ilaç verme tekliflerine karşı hayır demeyi öğrenmeliyiz.

Her insan birbirinden farklı olduğu gibi insan bünyesi de birbirinden farklılık göstermektedir. Yani bir kişiye iyi gelen bir ilaç diğer kişiye iyi gelmeyebilir hatta alerji durumu da yaratabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak sağlıklı olmaya çalışırken daha fazla sağlığımızdan olmamamız gerekmektedir. Unutmayalım ki doktorlar ilaç konusunda bizi daha iyi yönlendirecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR