Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Hangi bitki çayı neye iyi gelir?

Hangi bitki çayı neye iyi gelir?

Bu hafta biraz sağlık konusundan ilerledik. Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk havalar ve kapalı ortamlar nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanıyor. Çevremizdeki çoğu kişinin hasta ve grip olduğunu görüyoruz. Peki ama bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için neler yapılabilir. Gelin bu konuyu birlikte irdeleyelim. Bitki çayları tüketmek hatalıklarla baş etme yönteminde faydalı olabilir.

İşte kış hastalıklarına iyi gelen bitki çayları:

* Ekinezya: Ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan bir bitkidir. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

* Kuşburnu: Kuşburnu, C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Kuşburnu çayı, soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

* Ihlamur: Ihlamur, sakinleştirici ve balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Öksürük, boğaz ağrısı ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

* Kekik: Kekik, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Öksürük, boğaz ağrısı ve solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

* Zencefil: Zencefil, antimikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Öksürük, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

* Adaçayı: Adaçayı, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Öksürük, boğaz ağrısı ve solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

Bu bitki çaylarını günde 2-3 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz. Çayların etkisini artırmak için bal veya limon ekleyebilirsiniz.

Bitki çayları, kış hastalıklarına karşı doğal bir koruma sağlarken, aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirmeye yardımcı olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR