Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Müzik ruhun gıdası mıdır?

Müzik ruhun gıdası mıdır?

Dinlediğimiz müzikler davranışlarımızı, duygu durumumuzu belirler. Gün içinde dinlediğimiz müzik eğer hareketli bir parça ise güne hareketli ve enerjik devam ederiz. Eğer dinlediğimiz müzik daha duygusal bir parça ise günün devamında bireyler o duyguya kapılıp daha durgun hale gelebiliyor. Bu açıdan baktığımızda müzik her duygumuza eşlik ediyor.

Araştırmalara göre müzik dinlemenin öğrencilerin duygusal durumlarını olumlu yönde etkilediği, stres ve kaygı düzeyini azalttığı biliniyor. Bu nedenle ders çalışırken sözsüz müzikler dinlemek derse daha fazla odaklanmamızı sağlayabilir. Fakat bu durum her bireyde farklılıklar gösterebilir. Müzik dinleyerek uyuyan bireyler daha çabuk uykuya dalar ve uyku problemi çekmezler. Ayrıca yolculuk yapmayı sevmeyen bireylerinde başvurduğu en güzel yol müzik dinlemektir.

Ayrıca yürüyüş yaparken veya bir mekanda otururken hep müzik vardır. Çünkü müzik bireyleri çeker ve o ortamlarda daha fazla durabilmesini sağlar. Kısacası müzik hayatımızın her alanında yer alır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR