Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Sosyal medyayı yeterince tüketmiyor muyuz?

Sosyal medyayı yeterince tüketmiyor muyuz?

Sosyal medya hesaplarımızda ne kadar zaman geçiriyoruz? Her boş anımızda elimize aldığımız telefonlarımızda en çok vakit geçirdiğimiz alan sosyal medya hesapları oluyor. Akşam aile içinde otururken akrabalarımızın veya arkadaşlarımızın yanında otururken sürekli etkileşim halinde olduğumuz hesaplarımızdan kopamaz hale geldik.

İnternetin gitmesinden veya Türkiye genelinde çöken sosyal medya hesaplarında hemen telaşa kapılıp sıkılmaya başladığımızın farkında mıyız? Sosyal medyasız internetsiz hayatı ve internetin sosyal medyanın olmadığı zamanlarda neler yaptığımızı unutmuş olmak biraz yorucu ve iletişimi etkileyen bir durum olmaya başlamıştır. Yemek yerken edilen sohbet yerine yemek yerken izlenen dizi veya izlenen sosyal medya vidoları gençler üzerinde etkisini arttırırken yaş ortalama sınırı gençler üzerinden bütün yaş grubuna doğru ilerlemektedir. Annelerimizin, babalarımızın hatta büyük anne ve büyük babalarımızın bile birçok vakti sosyal medya üzerinden ilerlemektedir.

Sosyal medyada bence tek sorun olan çok fazla ve gereksiz kullanımıdır. Düşündüğümüz zamana her şeyin fazla olanı zararlı değil midir zaten. Bilinçli kullanıldığı zaman banka işlerimizi haletmede, uzakta olan sevdiklerimizle iletişim kurmada haberleri okumada veya herhangi bir işimizi hemen hızlı bir şekilde halletmek vaktimizin değerli olduğu bu günlerde bu tür işlerde uğraşmak yerine sadece bunu kısa zaman içinde bütün her şeye yetişebilmek büyük kolaylıktır. Fakat küçük yaş da alıştırılan bu durum çocuklar ağladığı zaman susturmak için veya kendi, işlerimizi haledeceğimiz zaman çocuklarımızın eline tutuşturduğumuz tabletler telefonlar çocukların internet, telefon ve tablet bağımlısı olmaya ittiğinin de farkında olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR