Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bazı suçlular ölmemelidir

Bazı suçlular ölmemelidir

Sosyal paylaşım sitelerinden şikayetçi olanlar için aslında en güzel örnek Karaman olayıdır. 
Bilindiği üzere Karaman’da bir olay yaşandı. Tüm ülkeyi üzüntüye boğan ve nefret duymasını sağlayan bir olay… 
Herkes biliyor ama ben de kısaca yazayım: Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER)’nin kiraladığı evlerde rehber öğretmenlik yapan Muharrem Büyüktürk’ün ahlaksızca, vahşice, şerefsizce; küçük yaşta çocukları kötü emellerine alet etmesi olayı Karaman’da yaşanan olayın en kısa anlatılış biçimidir.
Aslında burada şunu başta belirteyim. Olayın ana fikri Ensar Vakfı veya KAİMDER değildir. Her ne kadar bu vakıf ve derneğin evleri suç yeri olarak gözükse de suçların ferdi olduğunu unutmamak gerekir. 
Tabii ki herkesin sormakta olduğu bir soruyu da burada atlamamak gerekir. 3 yıla yakın sürdüğü söylenen bu şerefsizliğin acaba hiç kimse farkına varmadı mı? Çocuklar hiç kimseye bahsetmedi mi? Bu namussuz adamın davranışlarından orada bulanan mesai arkadaşlarının hiç haberi olmadı mı? Yani bu soruların cevabı da muhakkak araştırılmalıdır. 
Başbakanımız “Günyüzü görmeyecektir” diye bir açıklama yapmış ve takipçi olacağını belirtmiştir. Ancak bu adamın aldığı ceza ne kadar çok olursa olsun acaba bu çocukların çektiği eziyete bir katkısı olacak mıdır? 
Muharrem Büyüktürk denen adam ifadesinde suçunu kabul etmiş ve kendince itirafta bulunmuştur. Ama bu itirafın da kamuoyu nezdinde yaşatacağı bir rahatlama olmayacaktır.
Bence bu gibi adamlar aslında salıverilecektir. Ve de Karaman’dan dışarıya çıkmaması sağlanmalıdır. O zaman işte asıl ceza o adama verilmiş olur. Karaman’da bu adamı sokağa salarsanız olacak olanlar bu adamın cezasını işte o zaman verir. Ve de işte o zaman bu gibi adamlar bu korkuyla bakın bakalım böyle bir şey bir daha yapabilecekler midir?
Şunu da tekrar belirteyim ki; konu dernek, vakıf vb. konusu değildir. A derneği olur B vakfı olur bu sorunların çözümünde Devletin kararlılığı ve cezaların caydırıcı olması etkili olacaktır.
Bu adamın ölmesi onun için sadece bir kurtuluş ve bundan sonra bu işlere bulaşacaklar için de caydırıcılıktan uzak olacaktır.  
Ama burada cezaların kamuoyunu da rahatlatacak biçimde verilecek olması ve bilhassa bu rahatlatıcı cezada vatandaşın da rolünün olması gerekliliği göz ardı edilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR