Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Cumhurbaşkanı geliyor, hayırlısı

Cumhurbaşkanı geliyor, hayırlısı

Bu hafta sonu cuma günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Konya’ya geliyor. Resmi program, genelde açılışlar, özelde de yeni İstanbul Caddesinde yapılan ve cemaatten Devlet’e geçen ve de doğum ve çocuk hastanesi olarak kullanılacak olan hastanenin açılışı.

“Resmi boyutu” diyorum. Yani işin bir de gayri resmi boyutu olsa gerek. Dün AK Parti İl Binası’nda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekilleri beraberce bir basın toplantısı yaptılar.

Toplantıda konuşmayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun yaptı. Konuşmanın temelinde Cuma günü Konya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük coşkuyla karşılanması için gerekli her çalışmanın yapılması vardı.

İşte bu nedenle “resmi ve gayriresmi iki amaç olması gereklidir” diyorum.

Şöyle düşünün; yapılan çalışmalar sanki partinin genel başkanı ve başbakan gelecek gibi… Ancak bakıldığında gelecek olan Cumhurbaşkanı… Devletin başı. Tüm vatandaşların, AK Partili olsun olmasın tüm cumhurun reisi.

O zaman böyle bir toplantıyı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı mı yapar yoksa Devlet’in temsilcisi olan Vali mi? Yahut hadi Vali Bey böyle bir toplantıyı yapmadı diyelim ikinci sırada bunu yapabilecek erk, seçilmişlerin temsilcisi Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmaz mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İl Başkanı kameraların karşısına geçerek Cumhurbaşkanının Konya’ya geleceğini ve coşkulu bir karşılama için gereken çalışmayı yaptıklarını belirttiler.

İkinci bir şey daha söyleyeyim; büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma gecesini Konya’da geçirecek ve cumartesi Rize programına buradan gideceği konusunda da bir rivayet var.

Cumhurbaşkanı birkaç açılış için buraya gelecek akabinde bir gece de geçirecek ve hazırlıkları AK Parti yapıyor olacak ve de her şey sorunsuz, güllük-gülistanlık olacak. Bu iş siyasette böyle okunmaz.

Kim ne derse desin, Cumhurbaşkanı AK Parti’nin kurucusu ve lideridir. Bu organik bağ, cumhurbaşkanlığı döneminde de inorganik olarak devam etmektedir. Dolayısıyla Başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu’nun memleketinde örgütsel bir düzenleme yapılacaksa bu halef-selef Başbakana değil, şu durumda Cumhurbaşkanına düşer.

Bence hem Konya’da hem AK Parti içerisinde Cumhurbaşkanı ziyaretinden sonra oldukça ilginç gelişmeler izleyecek gibiyiz. Herkes gibi bizler de izlemeye devam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR