Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Kara futbol ve Çanakkale Zaferi

Kara futbol ve Çanakkale Zaferi

Trabzon’da yine bir Fenerbahçe maçı maalesef yine Trabzonspor taraftarının vandallığı ile sonuçlandı. Her zaman yazıyorum spor bir eğlence aracıdır. Bir kültürel göstergedir aynı zamanda. Ve maalesef ki Trabzon bu tür organizasyonlarda her zaman sınıfta kalmaktadır.

Maçın gidişatı, hakemin varsa hataları vs. bunlar sonraki konular. Öncelikle Trabzon taraftarı bu tür maçları kendi şehrinde kaldıramıyor. Bunu tespit etmek gerekir. Ve bu maç öyle “ölüm-kalım” maçı falan da değil. Yani Trabzon yenildiğinde küme düşecek, galip geldiğinde şampiyon olacak falan bir durum da yok ortada. Trabzon ilk 6 sıra için oynayan bir takım. Dolayısıyla öncelikle Trabzon ve futbol maçları konusunda bir önlem alınmalıdır.

Diğer taraftan hakem maç esnasında sahaya o kadar yabancı madde atılırken, meşaleler yakılıp atılırken hakemin sessiz kalması ve bir önlem almaması ayrı bir tartışma konusudur.

Ayrıca futbolcuların güvenliğini sağlamak konusunda eksik kalmak da ayrı bir handikaptır. Ve bunların hepsini birleştirdiğinizde futbol bir eğlence olma yerine bir eziyete dönmektedir.

Aslında her konuda olduğu gibi bu konuda da alınacak katı ve sert tedbirler bu işin çözümünde kolaylık sağlayacaktır. Mesela bundan sonra lig sonuna kadar Trabzon’da maç oynanmamalıdır.

Kültürel toplumlarda bir zaman geçirme ve eğlenme aracı olan sporun derhal bu misyonuna dönmesi gerekmektedir. Gerekirse birkaç yıl bu katı çözümlere çalışılmalıdır. Aksi halde bu futbol terörü halkın bölünmesine sebep olacak sonuçlar doğurabilir.

Bu hafta artık bu konu gündem olacaktır. Hafta boyunca çokça konuşulacaktır. Bu haftanın en önemli gündemlerinden birisi de malumunuz olduğu üzere 18 Mart Çanakkale zaferidir. Bunun tarihsel boyutunu herkes bilmektedir. Ancak işin önemini sanırım herkes fark etmemektedir.

Çanakkale zaferi, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nun müttefikleriyle birlikte kazandığı önemli bir zaferdir. 1915 yılında gerçekleşen bu savaş, Gelibolu Yarımadası'nda Anzak kuvvetleri ve müttefiklerine karşı verilmiş ve Osmanlı ordusunun stratejik savunmasıyla sonuçlanmıştır. Bu zafer, Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşta bir dönüm noktası olmuş ve milli bilincin güçlenmesine katkı sağlamıştır.

Burada her yazılan bilgi farkında olacağınız gibi Osmanlı Devletiyle alakalıdır. Yani Çanakkale Zaferi’nin kahramanı Mustafa Kemal de bir Osmanlı subayıdır. Bu durum genelde hep atlanır.

Bu kısa hatırlatmayla birlikte Çanakkale Zaferinin 109. Yılı tüm milletimize örnek ve kutlu olsun.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR