Öznur İnanç

Öznur İnanç

Yanlış Tohum Ekiyoruz

Yanlış Tohum Ekiyoruz

Tarım ve zirai anlamda kullanıldığı düşünülen bir atasözümüz var ya hani ‘Ne ekersen onu biçersin’ diye. Atalardan kalma bu söz hayatımızda güncelliğini koruyor. Tohumların genleriyle oynandıktan sonra ne ekildiğinin bir önemi yok.

Toplumda yaşanan sorunları ele aldığımızda ekilen tohumların çok da doğru olmadığını düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse; Yalan söylüyoruz, dürüstlük bekliyoruz. Haram yediriyoruz, helallik bekliyoruz. İhanet ediyoruz, sadakat bekliyoruz. Bekliyoruz ama boşuna bekliyoruz. Çünkü ektiğimiz tohum yanlış.

Hepimizin başına kötü, olumsuz şeyler gelir hayatta. Bunların neden kaynaklandığını iyi düşünmek, araştırmak gerekiyor. Bize bizden daha yakın olanın emirlerine bakalım ve kendimize soralım. Ne yaptık, ne yapıyoruz, niye bunları yaşıyoruz? Allah neyin, nasıl yapılması konusunu insanlığa peygamberler aracılığıyla bildirmiş. Bugün baktığınız zaman her türlü haram işleniyor. İnsan ektiğini biçiyor. Bunlara göz yumanlar da haramzadelerin tarlasını sürmüş oluyor. Aile içi ilişkilerimiz, sosyal hayatımız düzgün değilse, bizi iyi bir yaşamın beklemesini bekleyemeyiz. Sadaka verirken bile menfaat peşindeysek ciddi bir sorun var demektir.

Toprağa bir tohum atarsanız o tohum mutlaka filizlenir ve yeryüzüne çıkıverir. Çevresel etmenler, sıcaklık, nem gibi koşullar bu işi geciktirebilir ama tohum mutlaka filizlenir, yeryüzüne çıkar. İnsanoğlunun da attığı her adımın, yaptığı her davranışın bir tohum gibi olduğunun bilincinde olması ve unutulmaması gerekiyor. Çünkü toprağı yaratan unutmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öznur İnanç Arşivi
SON YAZILAR